Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ranet pengetransport med AG 3

Scenen var som hentet ut fra en amerikansk actionfilm: Utstyrt med AG3 automatvåpen ranet to maskerte menn en pengetransport på Lillestrøm ved 04.30-tida i natt. Ofrene ble kneblet og lenket fast med håndjern.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vekterne hadde akkurat tømt nattsafen på kjøpesenteret Lillestrøm Torg da de sto ansikt til ansikt med de brutale ransmennene. Ofrene ble overfalt, kneblet med tape og og påsatt håndjern. Den ene av dem måtte på sjukehus etterpå med en skadd skulder. To mannlige vaskehjelper som var vitne til ranet ble også kneblet og bundet.

Svensk aksent?

- Vekterne er naturligvis sterkt preget av det som skjedde. Akkurat nå sitter de og gir sine forklaringer til politiet, sier politiadvokat Bjørn Arne Tronier ved Romerike politidistrikt til Dagbladet: på nettet.

Ranerne var kledd i feltuniformer og snakket med svensk aksent.

Planlagt

Ranet bar preg av å være nøye planlagt, mener politiet. Mennene visste nøyaktig når nattsafen skulle tømmes. Vekterne hadde akkurat tømt en nattsafe i 2. etasje på Lillestrøm Torg da de ble overfalt en eller annen gang mellom klokka 4.16 og klokka 5.15 i dag.

En av ranerne forsvant trolig i en sølvgrå Audi A6 stasjonsvogn, og en annen i en pickup-lignende bil. Dessuten skal en en rød motorsykkel ha kjørt fra stedet i stort fart like etter ranet.

Alle grenseoverganger til Sverige ble varslet like etter at politiet fikk melding om ranet.

Politiet har foreløpig ikke gått ut med det nøyaktige ransutbyttet, men det skal dreie seg om flere millioner kroner. Store politistyrker jakter fortsatt på ranerne.