Ranet postkontor i burka

To ranere med skytevåpen under burkaen blåser nytt liv i den franske burkadebatten.

BRENNHETT TEMA: Demonstranter i Paris demonstrerer for sekularitet, likhet og blanding 26. januar i år. Et regjeringsoppnevnt utvalg leverte i januar en inntilling til det franske parlamentet der de foreslår 18 tiltak for å begrense retten til å bære burka og niqab. Sikring mot ran og andre kriminelle handlinger på steder nevnes også som begrunnelse i rapporten. Foto: EPA/YOAN VALAT
BRENNHETT TEMA: Demonstranter i Paris demonstrerer for sekularitet, likhet og blanding 26. januar i år. Et regjeringsoppnevnt utvalg leverte i januar en inntilling til det franske parlamentet der de foreslår 18 tiltak for å begrense retten til å bære burka og niqab. Sikring mot ran og andre kriminelle handlinger på steder nevnes også som begrunnelse i rapporten. Foto: EPA/YOAN VALAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Ifølge AFP lot sikkerhetsvaktene de to burkakledde ranerne gå rett igjennom to sikkerhetsdører, inn i bankavdelingen ved postkontoret, i den tro at det var to muslimske kvinner. 

Når de først var inne, løftet de på sløret, og tok ut skytevåpen.

Ranerne skal ha kommet seg unna med rundt 4.500 euro - rundt 37000 kroner fra banken i Athis Mons like sør for Paris.

Ranet aktualiserer ett av poengene som har blitt trukket fram av det franske regjeringsoppnevnte utvalget som tidligere i år leverte sin innstilling om burka- og niqabbruk til det franske parlamentet. 

- Forbud i banker og postkontorDet regjeringsoppnevnte utvalget foreslo i januar å begrense bruken av burka og niqab, med den begrunnelse at det skal være uforenlig med franske verdier.

Kommisjonen skriver også at heldekkende ansiktsplagg bør kunne forbys i bygninger der man bruker overvåkningskameraer - som på postkontorer og i banker - for blant annet å forebygge ran.

- Blir nektet tjenesterUtvalget går ikke inn for å forby niqab og burka spesifikt, men vil at «ansiksdekkende plagg» skal forbys på skoler, sykehus, offentlige kontorer og på offentlige transportmidler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer