Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ranet seg selv

Bussjåføren (27) sto fram og hevdet han ble kapret, ranet og knivstukket av flere ungdommer. Nå innrømmer han at alt var bare oppspinn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familiefaren fra Rælingen ble i går fengslet, siktet for sju grove ran og et fingert ran. Han skal ha ranet på grunn av pengeproblemer. Mye tyder på at bussjåføren stakk seg selv i siden med en kniv for å få busskapringen til å virke troverdig. Han ramlet blødende ut av bussen da politiet fant ham i Lørenskog etter «ranet». Få uker etter at en 40 år gammel familiefar ble dømt til åtte års fengsel for ti bankran i Oslo-området, dukker det nå opp en tilsvarende sak i rettsapparatet. Både den 27 år gamle bussjåføren og raneren (40) oppgir dårlig økonomi som bakgrunnen for ranene. Begge forsørger en familie, og begge har vært i fast jobb. Mennene ble gjenkjent via videobilder og vitneobservasjoner.

Sto fram

- Han satte knivspissen i strupen på meg og ba meg kjøre videre, sa 27-åringen til Dagbladet i februar. Da sto han fram med fullt navn og bilde og uttalte seg om «gisseldramaet». Bussen han kjørte, var uten folk og på vei fra Skjetten mot Lillestrøm. På Lørenskog påsto han at det kom på en ungdom av utenlandsk opprinnelse som satte kniven mot strupen hans før det stormet inn fem- seks andre ungdommer mellom 14 og 17 år, som kapret bussen.

- Da vi hadde kjørt rundt i en halvtime, måtte jeg bare reise meg. Da hogg han kniven i sida på meg, og skreik at jeg skulle kjøre videre, sa bussjåføren. Han ble sendt til sykehus for behandling, men verken politiet eller forsvarer Tor Erling Staff ville i går kommentere om mannen hadde knivstukket seg selv. - Han har gitt betydelige tilståelser. Dette har vært hans uttrykkelige ønske hele tida, sier Staff til Dagbladet. 27-åringen uttalte til Dagbladet at han var sterkt kritisk til bussjåførenes sikkerhet. - Noe må i alle fall gjøres. Jeg tør ikke å kjøre buss mer uten noen form for sikring. Mange av kollegene mener at det er tatt altfor lett på sikkerheten. Heldigvis er ingen sjåfør blitt drept - ennå, sa bussjåføren til Dagbladet.
I går ble 27-åringen og en jevnaldrende kamerat siktet og varetektsfengslet i fire uker for ran.

Nekter

- En person har erkjent sju grove ran og et fingert ran. Den andre er siktet for medvirkning til fire av ranene. Han erkjenner ikke straffskyld, sier politiinspektør Jon Letnes ved Romerike politidistrikt. Bussjåføren er siktet for å ha ranet seks bensinstasjoner i Lørenskog og Oslo for mindre pengebeløp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media