Ranet seg selv

Ekspeditøren satte teip rundt sin egen munn, og en kollega bandt hendene hans fast til en stol. Etter en uke ble de imidlertid avslørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til forrige onsdag rykket politiet ut etter en ransalarm fra en Shell-stasjon på Åssiden utenfor Drammen. Tirsdag denne uka tok imidlertid saken en ny vri, melder Drammens Tidende.

I virkeligheten var det hele et fingert ran, og tre personer kom seg - nesten - unna med verdier for nærmere 200.000 kroner.

Den 21 år gamle ekspeditøren var angivelig i sjokk etter «ranet» og politiet startet umiddelbart et omfattende søk etter ransmennene. De mistenkte derimot tidlig at ranerne hadde solid innsidekunnskap om bensinstasjonen.

Ekspeditøren tilsto i Drammen forhørsrett i går at han fingerte ranet sammen med to bekjente, et brødrepar på 20 og 23 år fra et nordisk naboland. 20 åringen jobber på en annen Shell-stasjon i distriktet og har også vikariert på den aktuelle Shell-stasjonen.

Alle tre erkjente straffskyld etter siktelsen for grovt tyveri, grovt underslag og falsk anmeldelse og er varetektsfengslet for to uker med brev og besøksforbud.

110.000 kroner ble stjålet og tobakk og telekort for 83.000 kroner. Verdier for 60.000 kroner er funnet, men resten er sporløst borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer