Ranet seg selv

Ekspeditøren satte teip rundt sin egen munn, og en kollega bandt hendene hans fast til en stol. Etter en uke ble de imidlertid avslørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til forrige onsdag rykket politiet ut etter en ransalarm fra en Shell-stasjon på Åssiden utenfor Drammen. Tirsdag denne uka tok imidlertid saken en ny vri, melder Drammens Tidende.

I virkeligheten var det hele et fingert ran, og tre personer kom seg - nesten - unna med verdier for nærmere 200.000 kroner.

Den 21 år gamle ekspeditøren var angivelig i sjokk etter «ranet» og politiet startet umiddelbart et omfattende søk etter ransmennene. De mistenkte derimot tidlig at ranerne hadde solid innsidekunnskap om bensinstasjonen.

Ekspeditøren tilsto i Drammen forhørsrett i går at han fingerte ranet sammen med to bekjente, et brødrepar på 20 og 23 år fra et nordisk naboland. 20 åringen jobber på en annen Shell-stasjon i distriktet og har også vikariert på den aktuelle Shell-stasjonen.

Alle tre erkjente straffskyld etter siktelsen for grovt tyveri, grovt underslag og falsk anmeldelse og er varetektsfengslet for to uker med brev og besøksforbud.

110.000 kroner ble stjålet og tobakk og telekort for 83.000 kroner. Verdier for 60.000 kroner er funnet, men resten er sporløst borte.

De siktede ble pågrepet på tirsdag etter at en av dem slo en lensmannsbetjent på Liertoppen. I kjølevannet av basketaket ble 30.000 kroner og tobakk funnet i brødrenes bil, skriver Drammens Tidende.

Senere på dagen ble også ekspeditøren arrestert.