Ranet sin egen bestemor

Den 23 år gamle bergensmannen maskerte seg før han brøt seg inn hos bestemora. Så truet han henne med øks og kniv, bandt henne fast i en stol og skulle rane henne for å betale narkogjeld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ranet skjedde 8. desember 1998. I går vitnet den 83 år gamle bestemora mot barnebarnet i byretten i Bergen i går. Han har tilstått forholdet, og angrer sårt.

- Jeg ville ikke noen noe vondt. Jeg ville bare at hun skulle bli skremt og fortelle hvor pengene var. Jeg var redd og trengte penger, fortalte han i byretten i går.

Står fram

Begge står fram i BA med navn og bilde for å fortelle sin historie.

- Jeg måtte tilstå. Ellers kunne jeg ikke se henne i øynene igjen. Jeg orket ikke tanken på å sitte og lyve i retten, sier han, mens han går arm i arm med bestemora under en pause i rettssaken.

Besteforeldrene har forlengst tilgitt ham.

- Ja, klart vi støtter ham nå. Du vet, barn er barn. Du kan ikke bare kutte vekk det du har inne i deg, sier bestefaren.

Bandt bestemor

- Det har vært så mye oppstyr rundt dette. Vi må prøve å glemme det hele, sier bestemora.

Barnebarnet var maskert under ranet. Han bandt bestemor fast i en stol før han så etter penger. Bestemora greide å komme seg løs fra tauene, og rømte mens ranerne fremdeles var i huset.

Aktor i saken, statsadvokat Ellen Cathrine Greve, spurte bestemora om hun var redd under ranet.

- Du kan skjønne det. Jeg vet ikke hvordan det hadde gått hvis jeg ikke hadde kommet meg unna. De hadde jo kniv og øks, sier hun.

- Men de fikk ikke med seg pengene. De hadde jeg gjemt i madrassen.