Ranet sin egen mor

Fikk med seg 400 kroner, nå må han sitte fire uker i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En skiensmann i 20-årene ble i går varetektsfengslet siktet for blant annet å ha drapstruet og ranet sin egen mor, skriver Telemark Arbeiderblad.

Mannen skal han forsøkt å rane sin egen mor ved først å ha truet et annet familiemedlem med en sprøyte og et bordbein. Natt til onsdag denne uka tok han seg inn i foreldrenes bolig og truet sin mor i et forsøk på å få penger.

Moren klarte imidlertid å rømme ut av et vindu. Onsdag ettermiddag returnerte sønnen til boligen hvor han igjen var på jakt etter penger. Han skal ha fått med seg rundt 400 kroner i kontanter og ha truet med å skyte og drepe moren. Sønnen erkjenner ikke straffskyld for ran og drapstrusler.

Ifølge ta.no hadde mannen i det lengste håpet å slippe unna varetekt for å kunne feire jul og nyttår sammen med familien, men må nå sitte fire uker i varetekt. Politiadvokat Siri Karlsen som begjærte mannen fengslet, mener det er fare for gjentakelse. 

- Vi mener det er skjellig grunn til mistanke i alle de forholdene han er siktet for. Denne mannen ble dømt til 80 dagers fengsel tidligere i år. I august ble han dømt igjen. Denne gangen til 120 dagers fengsel, en dom han ikke har sonet, opplyser Siri Karlsen til Telemark Arbeiderblad.