Ranet til seg bil, så ranet de banken

Ransalarmen gikk i Aurskog-Høland i dag etter at to maskerte menn tilranet seg en bil utenfor Høland Sparebank, før de gikk inn og ranet banken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om et bilran på Høland like før klokka halv tolv i formiddag. Noen minutter senere ble sparebanken ranet.

- Vi ser det som overveiende sannsynlig at det er samme gjerningsmenn, sier vaktsjef ved Høland lennsmannskontor, Bjørn Jahr, til Dagbladet.no.

Politiet vet ikke hvor mye ranerne fikk med seg fra sparebankens avdeling Hemnes, men er rimelig sikre på at det er to ranere.

- De første meldingene fra banken lød på en raner, men han som fikk frarøvet bilen sa at det var to makserte menn, så vi antar at de to også ranet banken, sier Jahr.

Ranerne ble observert på riksvei 115 i sydlig retning mot Trøgstad i den stjålne, røde Opel Asconaen med registreringsnummer HJ 53093. Foreløpig har politiet ingen andre spor etter gjerningsmennene.

Tidligere i dag rykket politiet ut med store styrker etter melding om bankran på Årvoll i Oslo.

Politiet fikk melding om ranet like etter klokken åtte i morges, og den gikk ut på at to uidentifiserte personer befant seg inne i banken.

De skal ha bakbundet tre av de ansatte, og politiet fryktet en gisselsituasjon i banken.

Det ble sperret av et stort område rundt Årvoll senter, som ligger vest for Trondhjemsveien og like ved Bjerke Travbane.

Da politiet hadde fullført sin gjennomsøkning av åstedet, viste det seg at de antatte gjerningsmennene var kommet seg unna.

Politiet har foreløpig ikke noen konkrete spor å gå etter i etterforskningen, og vet heller ikke når gjerningsmennene unnslapp politiets jernring rundt senteret.

Ingen av de ansatte kom til skade i det som trolig var et ransforsøk, får Dagbladet.no opplyst