Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ranet til seg løve og papegøyer

Maskert og bevæpnet slo de til mot dyreparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Palestinske dyreparkmyndigheter fortviler. Ikke før har de fått gjenoppbygget dyreparken etter at den ble knust av Israelske militærstyrker i 2004, før ulykka slår til igjen.

Bevæpnet med Kalashnikov-rifler slo flere maskerte menn til og ranet den fire måneder gamle løveungen Sabrina, samt to svært verdifulle snakkende papegøyer.

Dyreparken ble gjenåpnet i september etter at den gamle ble fullstendig ødelagt under det israelske angrepet i Rafah. Åpningen skulle være et symbol på normalisering av forholdene i regionen.

Men nå ser parken ingen annen råd enn å be om bevæpnede vakter og økt sikkerhetsoppbud. Tilbake i løveburet sitter en ulykkelig liten krabat som mistet sin beste venninne og artsfrende.

- De prøvde å få med seg den andre løveungen, Sakher, men han er sterkere og gjorde motstand, sier parkens direktør Soud al-Shawaa til APTN-TV.

Sakher har knapt spist eller drukket siden hendelsen, og er tydelig deprimert etter at lekekameraten brutalt ble kidnappet, sier han.

Ranet skjedde for to uker siden, men har blitt holdt hemmelig fordi politiet ikke ønsket at offentligheten skulle hindre etterforskningen. Men i dag brøt dyrehagen tausheten, og går ut med belønning til de som kan sørge for at Sabrina og de arabisktalende papegøyene føres tilbake til parken.

Palestinske myndighetskilder sier til den israelske avisen Yediot Ahronot at det trolig er en militant gruppe som har tilranet seg løven for å vise sin styrke.

FORSVARTE SEG: Løveungen Sakher kjempet mot de maskerte mennene, og klarte å skremme dem fra å kidnappe ham. Verre gikk det med venninna Sabrina.
FORSVARTE SEG: Løveungen Sakher kjempet mot de maskerte mennene, og klarte å skremme dem fra å kidnappe ham. Verre gikk det med venninna Sabrina. Vis mer
KNUST: Dette er det som var igjen av dyreparken etter at israelske soldater slo til mot byen Rafah i 2004.
ENSOM: Sakher skal være svært preget av det som har skjedd, og har ikke spist eller drukket stort siden.
OGSÅ TATT: Også to arabisktalende papegøyer ble tatt av de maskerte ranerne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!