Ranet toget med Halloween-masker

Fikk ikke godteri - knuste ruter og raserte hager

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fem eller seks menn sto og ventet på lokaltoget da det kom inn på Asker stasjon rett etter klokka ti i går kveld. Og hoppet på konduktøren.

Iført Halloween-masker prøvde de å rane toget mens det sto på stasjonen.

Etter et lite basketak hvor konduktøren dro til en av ranerne med lommelykta, ble han overmannet og frastjålet billettmaskinen. Så løp de langs skinnegangen for å komme seg vekk.

- Det var et ransforsøk, men ingen kom til skade i hendelsen, sier operasjonsleder i Asker og Bærum politidistrikt, Asbjørn Bjørnnes, til Asker og Bærums Budstikke.

- To personer er pågrepet, sier operasjonslederen til Dagbladet.no.

Hærverk og innbrudd

Den unorske feiringen gikk langt over grensene også i Nord-Trøndelag og Hordaland. I Verdal ble en gjeng unger med gresskar som maske forbannet da de ikke fikk godteri ved et husbesøk. Huset ble bombart med egg og griset til. Lensmannen ble koplet inn.

-Dette har tatt fullstendig av. Rein tilgrising og skadeverk, sier operasjonsleder  Stig Fredriksen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK Trøndelag.

Han inkluderer en anmeldelse fra Verdal. Huseierne var ikke hjemme da de keltisk- og USA-inspirerte "julebukkene" kom på besøk i Verdal. Hilsenen til vertskapet var ødelagte blomsterkasser og en trapp.

På Stord tok halloween-feiringen av søndag kveld. Nærmere 50 kamuflerte ungdommer knuste vinduer, okkuperte et hus og truet beboerne, som ikke ville slippe dem inn. Politiet ser alvorlig på saken, sier lensmann Bjørn Hagen ved Fjell og Sund lensmannskontor til NRK Hordaland.