- Ransak folk på gata

Politiet må få anledning til å ransake personer når det foreligger grunn til mistanke om at de bærer våpen. Dette mener riksadvokat Tor-Aksel Busch. I går sendte han et forslag for å bekjempe gatevolden til justisminister Aure.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- En lovendring vil gjøre politiets arbeid i gata lettere, mener Busch.

Det oppsiktsvekkende forslaget som gir politiet utvidet myndighet til å kontrollere om personer som befinner seg på offentlig sted bærer med seg stikk- eller skytevåpen, tikket inn på faks til justisministeren i går.

Tror på støtte

Brevet kom som et resultat av fintenking på Riksadvokatens kontor.

- I dag må det være skjellig grunn til mistanke før politiet går til aksjon. I vårt forslag senkes dette kravet. Det betyr en betydelig forbedring og effektivisering.

- Langt flere vil da bli kontrollert av politiet med tanke på våpenbesittelse, og jeg er ganske sikker på at det vil få allmenn tilslutning blant politimestrene, sier Busch. Riksadvokaten skriver i brevet til justisministeren at dette er «et konkret forslag som bør vurderes innført så raskt som mulig». Problemet er at det må en lovendring til, og politikerne har nå tatt ferie.

Ikke sesam, sesam

- Dette er ikke noe sesam, sesam, og jeg ser at det kan rettes motforestillinger på grunn av personvernet. Dette kan være et dilemma, men vi må bestemme oss for hva som er viktigst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer