Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ransaker hovedkontoret til Cambridge Analytica

Det britiske datatilsynet (ICO) begynte fredag kveld å ransake hovedkontoret til analyseselskapet Cambridge Analytica i London.

RANSAKES: Hovedkontoret til dataanalyseselskapet Cambridge Analytica i London. Foto: AP / NTB scanpix
RANSAKES: Hovedkontoret til dataanalyseselskapet Cambridge Analytica i London. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En dommer utstedte tidligere på kvelden en ransakelsesordre etter begjæring fra sjefen for datatilsynet, Elizabeth Denham.

Ved 20-tiden lokal tid tok 18 polititjenestemenn, representanter for namsmannen og ICO-medarbeidere seg inn i lokalene til CA der de tok beslag i papirer og datamaskiner.

– Dette er bare en del av en større etterforskning av bruken av personlige data for politiske formål, og vi vil nå bruke tid på samle inn og vurdere bevisene, heter det i en uttalelse fra ICO.

Sist helg ble det kjent at CA hjalp Donald Trump i valgkampen og brukte angivelig programvare som var utviklet ved hjelp av opplysninger om 50 millioner Facebook-brukere. Programvaren skal ha blitt brukt til å målrette politiske budskap til brukere på sosiale medier.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!