BAMSE TIL BESVÆR: Den siktede mannens bil, med kosebamsen han beskyldes for å ha forsøkt å lokke til seg unge gutter med. Mannen nekter for å ha møtt guttene, og meldte seg selv for politiet etter at saken kom ut. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto
BAMSE TIL BESVÆR: Den siktede mannens bil, med kosebamsen han beskyldes for å ha forsøkt å lokke til seg unge gutter med. Mannen nekter for å ha møtt guttene, og meldte seg selv for politiet etter at saken kom ut. Foto: Lasse Ljung/NyhetsfotoVis mer

Ransaker huset til lokkesiktet mann

Siktet for skremmende og plagsom adferd etter at han skal ha forsøkt å lokke til seg unggutter med kosebamse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Vestfold ransaker nå i kveld hjemmet til en siktet Sandefjord mann, som tidligere i dag meldte seg for politiet.

Politiet tok seg inn i mannens hus ved 21-tiden i kveld. Det er to politifolk på stedet.

Ved 22-tiden kom politiet ut med beslag fra huset, blant annet en PC.

Samtidig sitter Sandefjord-mannen hos politiet, siktet for plagsom og skremmende adferd. Han blir i politiets varetekt over natta. Han har foreløpig ikke fått oppnenvt noen advokat i saken.

Mannen, som skal ha kjørt rundt i en mørk Audi, skal ha forsøkt å lokke unge gutter inn i bilen, blant annet ved hjelp av en kosebamse.

- Sa «kom, kom» Politiet fikk meldinger om mannen i formiddag, ved 09.40 tiden, etter at han forsøkte å lokke til seg tre gutter som spilte fotball i Hunsrødsvingen i Sandefjord. Guttene er sju, åtte og ti år gamle.

- Han sa «kom, kom», og forsøkte å få oss inn i bilen, sier to av de tre guttene, ifølge Sandefjords Blad.

Guttene skal så ha løpt sin vei. En av guttenes mødre skal så ha varslet politiet etter at hun fikk høre om historien.

Mannen meldte seg i ettermiddag for politiet i Vestfold.

Etter å ha vært i avhør, ble mannen i kveld siktet for skremmende og plagsom atferd.

Mannen stiller seg uforstående til siktelsen.

Uforstående - Han har forklart seg, og det er mulig det blir flere avhør. Han mener at han ikke har hatt kontakt med disse barna i det hele tatt, sier sjurhavende politijurist i Vestfold politidistrikt, Lise Dalhaug til Dagbladet.

Mannen har imidlertid forklart seg om bilen, og bamsen.

- Du kan trygt si det er en stor bamse, sier Dalhaug. Hun vil ikke si hva mannen har forklart om hvorfor han kjørte rundt med den store bamsen.

Mannen er ikke kjent for politiet fra tidligere forhold. Han er i skrivende stund i politiets varetekt, men det er ikke tatt noen beslutning om hvorvidt han vil bli holdt over natten.

Det er blitt beskrevet flere bortføringsforsøk på Østlandet den siste tiden. På Eidsvoll, i Fet kommune, i Drammen, i Lommedalen i Bærum og i Nord-Odal har ungdommer meldt om at de er blitt forsøkt tatt med i biler.

Politiet på Romerike har bedt Kripos om bistand i forbindelse med to bortføringsforsøk på kort tid.

RANSAKES: Politiet tok seg ved 21-tiden inn i den siktedes hus. Han er siktet for skremmende og plagsom adferd, men nekter enhver kjennskap til historien. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto
RANSAKES: Politiet tok seg ved 21-tiden inn i den siktedes hus. Han er siktet for skremmende og plagsom adferd, men nekter enhver kjennskap til historien. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto Vis mer