Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ransaket bilen til foreldrene

Politiet har også ransaket bilen til foreldrene til mannen som er siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken.

 - ULOVLIG:  Kim Gerdts, advokat for mannen som er siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken, mener politiet bevisst bryter norsk lov. - De har ikke hjemmel for ransakelsene, seir Gerdts. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
- ULOVLIG: Kim Gerdts, advokat for mannen som er siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken, mener politiet bevisst bryter norsk lov. - De har ikke hjemmel for ransakelsene, seir Gerdts. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokat Kim Gerdts mener politiet bevisst bryter loven, når de har gjennomført ransakelser rundt mannen som er siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken.

- Min klient er siktet av oslopolitiet for å ha gitt falsk forklaring i Sigrid-saken. Han er ikke siktet for å ha bortført henne, sier Gerdts til Dagbladet.

Han representerer mannen som hevder at han er uskyldig, men som politiet mener har løyet i politiavhør.

- Ikke grunnlag - Å lyve til politiet gir ikke grunnlag for ransakelse etter norsk lov, sier advokat Kim Gerdts til Dagbladet.

- Politiet har ransaket boligen til min klient, firmabilen han disponerer og foreldrenes bil. Det har politiet ikke hjemmel for å gjøre, mener advokaten.

Den kjente advokaten var forsvarer for mannen som er siktet for falsk forklaring, da han for noen år siden ble dømt til en lengre fengselsstraff for overfallsvoldtekt i Bergen.

Ransakelser - Jeg må forholde meg til hva politiet har siktet min klient for. Og i forhold til siktelsen om falsk forklaring er det ikke grunnlag for å foreta ransakelser. Hverken hjemme hos ham, i firmabilen han disponerer eller hans foreldres bil, sier advokat Kim Gerdts.

- Bruk av tvangsmidler - som ransakelser - i denne sak har ingen ting med siktelsen å gjøre, fastslår Kim Gerdst.

«Hvit inngang» - Det politiet nå gjør, er å skaffe seg en såkalt «hvit inngang». Oslo-politiet prøver å omgjøre en ulovlig handling til lovlig. Det er det ikke lov til i følge norsk lov, sier advokaten

Mens Dagbladet snakker med advokat Kim Gerdts går politiet med hund inn i huset på Østensjø som rommer leiligheten den siktede mannen disponerer.

- Når politiet nå går inn med hund, formoder jeg at Oslo-politiet har utviklet en egen type politihund som er spesialtrent til å lete etter falske forklaringer, sier advokat Kim Gerdts sarkastisk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media