Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ransaket klinikken til giftdrapssiktet

Jaktet PCer, mobiler og dokumenter.

RANSAKET KONTORET: I går ransaket drapsetterforskere i Oslo-politiet arbeidsplassen til den giftdrapssiktede Oslo-legen. Her fra en tidligere ransakelse mot mannens hjem samtidig som han ble varetektsfengslet 15. september.
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
RANSAKET KONTORET: I går ransaket drapsetterforskere i Oslo-politiet arbeidsplassen til den giftdrapssiktede Oslo-legen. Her fra en tidligere ransakelse mot mannens hjem samtidig som han ble varetektsfengslet 15. september. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går slo politiets etterforskere til mot legekontoret til den drapssiktede Oslo-legen i 50-åra som er siktet for å ha giftdrept sin samboer og pasient Anne Linell Sundt. Han nekter straffskyld.

- Vi har hatt fokus på å sikre dokumenter og elektroniske lagringsmedier som kan inneholde informasjon knyttet til medisiner til avdøde, personlig informasjon om siktede og avdøde og eventuelle økonomiske transaksjoner, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo-politiet til Dagbladet.

Sundt ble funnet død i deres felles hjem 12. desember i fjor. Etter det Dagbladet erfarer viser obduksjonen av kvinnen at det ble funnet store mengder av to ulike morfinpreparater i kroppen hennes og at det var dødsårsaken. Politiet mener å kunne knytte medikamentene til hennes legesamboer. Legen ble pågrepet på sin arbeidsplass 14. september i år, samme sted som de i går ransaket.

- Samarbeider Det er gått to uker siden pågripelsen, men politiet valgte å ikke gå inn på kontoret hans før i går. Det har i mellomtida vært lukket og plombert. Grunnen til det er at det er ikke bare for politiet å styrte inn på et legekontor som inneholder svært sensitiv informasjon.

- Det foreligger en ransakelsesbeslutning fra Oslo tingrett. Det er viktig av personvernhensynet til andre pasienter at man er nøye på hva som beslaglegges. Politiet tar i utgangspunkt ikke beslag i opplysninger om andre pasienter, sier politiadvokaten.

Han sier den siktede legen har vært samarbeidsvillig.

DØDE: Anne Linell Sundt (39). Foto: Privat
DØDE: Anne Linell Sundt (39). Foto: Privat Vis mer

- Siktede har ikke motsatt seg ransaking av arbeidsplassen hans og har samarbeidet med politiet om å gjøre tilgjengelig informasjon som er lagret. Vi har en god dialog med forsvarer, sier Henriksbø.

Medisiner I tillegg til å være drapssiktet, har legen vært gransket av Helsetilsynet. De var ikke med på gårsdagens ransaking.I forrige uke leverte legen fra seg lege-autorisasjonen sin. Han erkjenner å ha medisinert Sundt i lengre tid uten å føre journal for dette.

Politiet har nå et tett samarbeid med Helsetilsynet og Folkehelseinstituttet (FHI) i drapsetterforskningen. FHI undersøker kvinnens medisinbehov og historikk. Politiet etterforsker også siktede og avdødes økonomi, og undersøker om dette kan være et mulig motiv.

Dagbladet har tidligere skrevet at siktede skal ha fått en skattesmell på 2,5 millioner kroner. I sin avdøde samboers testamente skal han ha blitt tilgodesett cirka fire millioner kroner, får Dagbladet opplyst. Siktedes forsvarer har tidligere omtalt et mulig økonomisk motiv som søkt.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!