Ransaket klinikken til giftdrapssiktet

Jaktet PCer, mobiler og dokumenter.

RANSAKET KONTORET: I går ransaket drapsetterforskere i Oslo-politiet arbeidsplassen til den giftdrapssiktede Oslo-legen. Her fra en tidligere ransakelse mot mannens hjem samtidig som han ble varetektsfengslet 15. september.
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
RANSAKET KONTORET: I går ransaket drapsetterforskere i Oslo-politiet arbeidsplassen til den giftdrapssiktede Oslo-legen. Her fra en tidligere ransakelse mot mannens hjem samtidig som han ble varetektsfengslet 15. september. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går slo politiets etterforskere til mot legekontoret til den drapssiktede Oslo-legen i 50-åra som er siktet for å ha giftdrept sin samboer og pasient Anne Linell Sundt. Han nekter straffskyld.

- Vi har hatt fokus på å sikre dokumenter og elektroniske lagringsmedier som kan inneholde informasjon knyttet til medisiner til avdøde, personlig informasjon om siktede og avdøde og eventuelle økonomiske transaksjoner, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo-politiet til Dagbladet.

Sundt ble funnet død i deres felles hjem 12. desember i fjor. Etter det Dagbladet erfarer viser obduksjonen av kvinnen at det ble funnet store mengder av to ulike morfinpreparater i kroppen hennes og at det var dødsårsaken. Politiet mener å kunne knytte medikamentene til hennes legesamboer. Legen ble pågrepet på sin arbeidsplass 14. september i år, samme sted som de i går ransaket.

- Samarbeider Det er gått to uker siden pågripelsen, men politiet valgte å ikke gå inn på kontoret hans før i går. Det har i mellomtida vært lukket og plombert. Grunnen til det er at det er ikke bare for politiet å styrte inn på et legekontor som inneholder svært sensitiv informasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.