Rudy Giuliani

Ransaket

Føderale etterforskere ransaket onsdag leiligheten til Donald Trumps personlige advokat og tidligere New York-ordfører, Rudy Giuliani.

SVETTEN RENNER: Trumps advokat Rudy Giuliani svettet så mye på pressekonferansen at det rant over på sosiale medier. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Føderale etterforskere ransaket onsdag leiligheten til Giuliani på Upper East Side i New York.

Etterforskerne skal blant annet ha beslaglagt elektronisk utstyr.

Ifølge New York Times er ransakingen en del av en kriminaletterforskning av Giulianis handlinger i Ukraina. Giuliani blir blant annet etterforsket for å ha brutt loven om lobbyvirksomhet mens han var Trumps personlige advokat.

- Ekstraordinær handling

- Å gjennomføre en ransaking er en ekstraordinær handling fra påtalemyndigheten mot en advokat, og enda mer mot advokaten til en tidligere president. Det markerer en stor vending i en lang etterforskning av Giuliani, skriver New York Times.

Etterforskerne i New York har lenge gransket om Giuliani fungerte ulovlig som en lobbyist for ukrainske myndigheter og oligarker overfor Trump-administrasjonen i 2019, og om dette skal ha skjedd samtidig som ukrainiere hjalp Giuliani med å finn møkk om Trumps politiske rivaler og særlig nåværende president Joe Biden.

Den føderale statsadvokaten og FBI har i flere måneder forsøkt å få en ransakingsordre av Giulianis telefoner, ifølge New York Times.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer