Baneheia-saken

Ransaking og nytt avhør av Jan Helge Andersen

Ny siktelse tatt ut i Baneheia-saken. Jan Helge Andersen avhørt på nytt etter ransaking.

SIKTET: Jan Helge Andersen (t.v.) har fått status som siktet i den nye Baneheia-etterforskningen. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet
SIKTET: Jan Helge Andersen (t.v.) har fått status som siktet i den nye Baneheia-etterforskningen. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo politidistrikt har siktet Jan Helge Andersen (41) i den nye Baneheia-etterforskningen. Siktelsen har kommet i forbindelse med ransaking hjemme hos den drapsdømte 41-åringen.

I en e-post skriver statsadvokatene Johan Øverberg og Andreas Schei at Andersen automatisk er siktet som følge av ransakingen.

- Det at Jan Helge Andersen har status som siktet, er en automatisk konsekvens av at det er gjennomført en begrenset ransaking hos ham, som ledd i etterforskningen av sakskomplekset, skriver Øverberg og Schei.

Det var VG som først omtalte siktelsen.

- Belyse saken best mulig

Dagbladet har vært i kontakt med Schei mandag kveld. I en e-post signert de to statsadvokatene skriver han at statusen som siktet innebærer at Andersen har noen særlige rettigheter i saken.

- Saken er fremdeles under etterforskning. Formålet er å belyse saken best mulig. En etterforskning opp mot Jan Helge Andersen vil naturlig nok også kunne være relevant for Viggo Kristiansens stilling. Ransakingen innebærer altså ikke at politiet eller påtalemyndigheten har tatt stilling til skyldspørsmålet og den videre påtalebehandlingen av saken, skriver statsadvokatene.

De ønsker samtidig ikke å opplyse hva Andersen er siktet for.

- Vi har ingen ytterligere kommentarer, skriver statsadvokatene.

NYE AVHØR: Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen har vært inne til flere nye avhør i Baneheia-saken. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Foto: Arkiv, NTB, Vedlog, Dagbladet. Vis mer

Avhørt på nytt

Andersens forsvarer, advokat Svein Holden, opplyser til Dagbladet at den omtalte ransakingen ble gjennomført for en god stund siden. I ettertid er det også gjennomført nytt avhør av ham.

- Jan Helge har vært inne til et avhør etter ransakingen. Dette avhøret ble gjort slutten av juni, men ransakingen ble gjennomført lenge før dette, sier Holden til Dagbladet.

Advokaten har ingen kommentar utover at de forholder oss til at politiet har gjennomført ransaking.

- Jeg har ikke fått beskjed om at det er ytterligere etterforskningsskritt som vil bli gjennomført, sier Holden.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Kristiansens forsvarer, advokat Arvid Sjødin.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer