Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ransbølge i Trondheim

Lørdag kveld skjedde det 12. ranet siden årsskiftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lørdag kveld ble en Shell-stasjon på Moholt i Trondheim ranet av en maskert mann. Dette er, i følge Adressas oversikt, det 12. ranet siden årsskiftet.

- Vi har hatt atskillige flere ran på så kort tid enn det som er vanlig, sier Harald Todal, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no. Han vil ikke kommentere om lørdagens ran kan ha sammenheng med de andre tilfellene.

- Politiet har satt sammen et eget team som ser på alle disse sakene.

Søker med hund
Vitner har forklart at lørdagens raner er av nord-europeisk opprinnelse. Han skal ha truet de ansatte på bensinstasjonen med en pistollignende gjenstand.

- En hundepatrulje og væpnet politi har i kveld søkt etter gjerningsmannen i området, sier Todal.

Det er funnet klær som trolig tilhører gjerningsmannen utenfor et boligkompleks i nærheten.

- Mannen dekket ansiktet sitt med solbriller med speilglass og et lilla skjerf under ranet. Han gikk i mørke klær, er rundt 175 cm høy og spinkel, sier Todal.

Politet har så langt ingen konkret mistanke om hvem gjerningsmannen kan være.

RANSBØLGE:: Lørdag ble en Shell-stasjon på Moholt i Trondheim ranet. Det er det 12. ranet i området siden nyttår. Foto: Thor  Aage Hansen
RANSBØLGE:: Lørdag ble en Shell-stasjon på Moholt i Trondheim ranet. Det er det 12. ranet i området siden nyttår. Foto: Thor Aage Hansen Vis mer

Gir status
Voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk har tidligere uttalt til Adressa at det er svært viktig å få stanset ransbølgen i Trondheim raskest mulig.

- Ransmiljøet er et av de tydelige hierarkisk oppbygde voldsformene vi har. Å true en person, og å rane dem er en stor terskel å gå over. De fleste har en indre sperre. Hvis du først bryter gjennom den, kan det være lettere å gjøre det igjen, sier hun.

Ifølge Bjørnebekk blir det å rane noen sett på som modig i kriminelle miljøer.

- Det skaper en slags status, og det er en klar karrierestige. Det begynner vanligvis med personran før det avanserer til kiosker, bensinstasjoner og drosjer. Derfra kan man krabbe seg videre oppover, sier hun til Adressa.

image: Ransbølge i Trondheim
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media