Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ransetterlyst pågrepet av politiet

Politiet har pågrepet en mann i 30-årene som har vært etterlyst i forbindelse med millionranet av DnBs tellesentral på Løren i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble etterlyst med bildet i VG i går. Bildet var tatt av et overvåkingskamera på en bensinstasjon på Furuset den 25. juli i år, da mannen fylte bensin på en Volvo S80. Videobildene viser at det også satt en annen person i bilen, men denne personen er etter hva Dagbladet.no kjenner til ikke pågrepet.

Bilen som sto på Furuset var påmontert falske skilter. Det var da gått en uke siden bilen var blitt stjålet. Skiltene på bilen ble stjålet allerede i fjor høst. Volvoen er av samme modell som ble brukt under DnB-ranet 14. august, og hensatt på en bensinstasjon ved Bjerkebanen i Oslo.

- Vi fikk flere tips som identifiserte mannen i går, sier politiavdelingssjef Tore Røkke til Dagbladet.no.

Han takker for publikums samarbeid, og sier at de trenger flere tips i saken.

- Det er veldig vanskelig å etterforske slike saker uten publikums hjelp, sier Røkke.

Tok kontakt selv

Den etterlyste mannen tok tilslutt selv kontakt med politiet og troppet opp på politihuset i Oslo i går. Han ble avhørt og siktet for flere kriminelle forhold, men ikke for ranet av DnBs tellesentral i august.

- Jeg ønsker foreløpig ikke å gå inn på hva han er siktet for, sier Røkke.

Mannen i 30-årene har tilbrakt natta på politihuset, og han blir trolig framstilt for varetektsfengsling.

- Hva har mannen sagt i avhør?

Detajer fra avhøret vil jeg ikke gå inn på nå, men han har gitt uttrykk for at han ønsker å samarbeide med politiet om de spørsmålene han blir stilt, sier Røkke.