Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ransetterlyst sett i Stockholm

Ransetterlyste Jusuf Hani (24) skal ha blitt filmet av flere overvåkingskameraer i Stockholm etter nyttår, og jages nå av svensk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/STOCKHOLM (Dagbladet/Expressen): 24-åringen er siktet for dødsranet i Stavanger, og ble sammen med David Aleksander Toska og Ridvan Halimi etterlyst allerede i mai i fjor.

Rappet avis

Men nå skal svensk politi ha fått håndfaste spor etter rømlingen. Hani skal ha blitt fanget opp av et overvåkingskamera i Stockholm 13. januar.

I en kiosk skal den etterlyste 24-åringen ha stjålet et eksemplar av Aftonbladet, der det var en artikkel om ranet og et bilde av ham selv.

For bare få dager siden skal Hani ha blitt filmet sammen med flere andre på en bensinstasjon i den sørlige delen av byen.

- De kjørte en bil som som vi vet at Hani har tilknytning til. Mye tyder på at han oppholder seg i Stockholm-området, sier en kilde til Expressen.

Fartskontroll

Svensk politi har drevet omfattende spaning, men har så langt ikke lyktes i å spore ham opp.

Hani er DNA-koblet til ransutstyr i Stavanger, og ble stoppet av politiet to ganger på under ett døgn da han var i oljebyen i påsken i fjor.

Først ble Hani tatt i en fartskontroll dagen før NOKAS-ranet.

Bare en time etter det brutale ranet ble 24-åringen og en medsiktet svenske stoppet i en kontroll på vei ut av byen, men de ble da vinket videre av politiet. Jusuf Hani er en av fire svensker som er siktet for dødsranet, og betegnes som farlig.

Sammen på flukt?

Politiet jobber utfra teorien om at Hani og Ridvan Halimi kjente hverandre før NOKAS-ranet, og at de flyktet sammen.

Halimi skal ha bånd til den såkalte Alban-ligaen i Göteborg, hvor Hani bodde før ranet.

Stavanger-politiet jakter også intensivt på David Toska, alias «Mesterhjernen». Sporene har ført dem til blant annet Nederland, Andorra og Brasil.

Toskas samboer har innrømmet at hun har møtt ham etter ranet, men nekter å oppgi hvor og når.

AVSLØRT I SVERIGE? Svensk politi jakter nå på Jusuf Hani (24), som er siktet og etterlyst for Stavanger-ranet. For bare få dager siden skal han ha blitt filmet av et overvåkingskamera i Stockholm.
ETTERLYST: Ridvan Halimi (25).
ETTERLYST: David A. Toska (29).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media