Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ransetterlyst tatt i Thailand

En etterlyst norsk thaibokser, som har vært på rømmen i over ett år, ble i går pågrepet på en av de thailandske ferieøyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26-åringen er tiltalt for væpnet ran av en bank i Hemsedal i 2002, og er dessuten siktet for et ransforsøk på Aker Brygge i april 2003. Der ble ransforsøket avverget.

Vil til Norge

26-åringen ble etterlyst på nyåret i fjor. I går morges ble han pågrepet av thailandsk politi på ferieøya Koh Samui, får Dagbladet opplyst. Mannen har oppholdt seg i Thailand i lang tid, og har deltatt i flere profesjonelle thaiboksingkamper.

-  Jeg kan bekrefte at thailandsk politi har pågrepet ham i samarbeid med norsk politi. Han har samtykket til utlevering, sier statsadvokat Pål K. Lønseth til Dagbladet.Politiet mener 26-åringen var sjåfør under ranet i Hemsedal før jul i 2002. Ranerne var utkledd som skiturister, og utbyttet var på 100 000 kroner. 26-åringen satt i en periode varetektsfengslet, men ble så løslatt.

Da Hemsedal-saken startet i tingretten i høst, var bare en av tre tiltalte på plass. Det var den tidligere leieboeren til ranssiktede Erling Havnå. Tredjemann som er tiltalt, en 25-åring fra Oslo, ble pågrepet i Gambia like etter nyttår. Nå må de to mennene møte i retten, tiltalt for bankranet. Politiet mener begge er etablerte skikkelser i ransmiljøet i Oslo.

Nekter straffskyld

Den pågrepne 26-åringens forsvarer, Hanne Pentzen, opplyser at hennes kontor har vært i kontakt med ham etter pågripelsen.

-  Han erkjenner ikke straffskyld i Hemsedal-saken, sier Pentzen til Dagbladet.