Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ransettersøkt funnet død i havet

Ettersøkt etter brutalt ran i Tromsø.

RANSETTERSØKT FUNNET DØD: Den omkomne ble hentet opp fra vannet ved Nerstranda kjøpesenter i Tromsø. Foto: Snorre Schjønberg/Nordlys
RANSETTERSØKT FUNNET DØD: Den omkomne ble hentet opp fra vannet ved Nerstranda kjøpesenter i Tromsø. Foto: Snorre Schjønberg/Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den siste etterlyste fra det mye omtalte Vestregata-ranet i Tromsø 30. mars ble funnet død i havet i Tromsø-havna fredag formiddag.

Siktet for ran - Det kan jeg bekrefte, sier politistasjonssjef Kurt Pettersen til Nordlys.no.

Mannen var blant seks siktede etter hjemmeranet i den kommunale boligen Vestregata i Tromsø for halvannen uke siden. Rundt 25 000 kroner skal ha vært utbyttet av ranet.

Pettersen sier at han håper obduksjonen som ennå ikke er gjennomført, kan gi svar om dødsårsaken. Politiet vet ikke om den omkomne er utsatt for noe kriminelt.

- Jeg regner med at han blir obdusert mandag. Da håper jeg vi kan avklare en del ting, sier Pettersen.

Etterlyst over hele landet Mannen skal ikke ha ligget lenge i havet. Han ble etterlyst over hele landet tidligere denne uka.

- Noen av de siktede er gutter på under 18 år. De eldste er i 20-årene, har sjef for etterforskningsseksjonen ved Tromsø politistasjon Odd Morten Pettersen tidligere uttalt til Dagbladet.

Tre av de fem siktede ble løslatt etter avhør.

Ventet en time Politiet har tatt selvkritikk på at de ikke responderte raskt nok på en alarmtelefon om det brutale ranet.

Kristin Olsen fortalte Dagbladet at hun ringte politiet og varslet om to skudd i boligen som ligger bare 260 meter unna politihuset. Likevel tok det en time før politiet rykket ut.

Stasjonssjef i Tromsø politidistrikt, Kurt Pettersen, innrømmet i ettertid feilen.

- Når vi hører gjennom lydloggen er det klart at operasjonssentralen ikke har oppfattet alvoret i meldingen, uttalte Pettersen.  

Kvinnen skal ha rapportert smell, og pistol nevnes.

- Dette var nok informasjon til at vi burde aksjonert, sa Pettersen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media