Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ransgjeng risikerer utvisning fra Norge

Herjet på Grünerløkka i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks av ni medlemmer av ransgjengen som herjet på Grünerløkka i fjor, risikerer å bli utvist fra Norge. Ranerne er dømt til lange fengselsstraffer for overfall på i alt 15 unge menn.

- Når du begår straffbare handlinger i et land der du ikke er statsborger, er det rutine at man oppretter utvisningssak og at oppholdstillatelsen vurderes på nytt, sier Margrete Velund, politiadvokat på Grønland politistasjon til NRK.

De seks, som risikerer utvisning, kommer fra blant annet Brasil, Angola, Tunis, Nigeria og Den dominikanske republikk. Etter å ha endt opp i kriminalitet, kan de nå bli tvangsskilt fra familie i Norge og sendt tilbake til fattigdommen der de kom fra. Alle gjengmedlemmene var mellom 17 og 21 år da de gjennomførte ranene.

Ranerne er dømt til fengselsstraffer på opptil fem og et halvt år, men statsadvokaten mente dommene var for milde og anket saken. Borgarting lagmannsrett skal denne uken ta stilling til sakene på nytt.

Det er ikke domstolen, men utlendingsmyndighetene som avgjør en eventuell utvisning av de dømte ransmennene. Det er først aktuelt å vurdere når dommene er rettskraftige.

(NTB)