Ransiktede har fått advokater

De tre som er pågrepet for ranet i Stavanger framstilles for varetektsfengsling i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De tre mennene er 23, 27 og 30 år gamle får NTB opplyst ved Göteborg tingsrett. To av de pågrepne er i familie med hverandre.

De tre vil bli framstilt for varetektsfengsling i Göteborg torsdag, opplyser politiinspektør Bjørn Andersen i Stavanger til VG Nett.

Hun sier svenske myndigheter i ettermiddag ikke har mottatt noen utleveringsbegjæring fra politiet i Stavanger. Dersom det blir besluttet at de tre skal utleveres, tviler hun på at det kan skje før påske.

Etter de nordiske utleveringsreglene har politiet to uker på å begjære de tre utlevert fra Sverige. Dersom de tre siktede ikke samtykker i utlevering, blir saken oversendt den svenske riksadvokaten eller det svenske Justisdepartementet, ifølge Staffas Ehernborg.

De nordiske landene har en gjensidig utleveringsavtale av nordiske borgere. Det betyr at de tre siktede kan bli utlevert til Norge, fordi det er grunnlag for det. Etter de nordiske utleveringsreglene har politiet to uker på å begjære de tre utlevert fra Sverige.

I ettermiddag vil politiet offentliggjøre bilder fra ranet i Stavanger mandag. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer