Ransjaget: - Jeg er uskyldig

Store væpnede politistyrker leter nå i Oslo etter en mann de tror er en av de etterlyste fra ranet i Stavanger. Selv sier mannen at han er uskyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mannen politiet jakter på skal være 26 år gammel og av pakistansk opprinnelse. Politiet tror kan ha tilknytning til ranet i Stavanger. Mannen sier til VG at han er uskyldig.

-Jeg har ikke noe med ranet å gjøre, sier 26-åringen.

Operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politikammer bekrefter overfor Dagbladet.no at det er en stor væpnet aksjon etter at politiet tror de har sett en av de etterlyste etter ranet i Stavanger mandag.

- Vi mener å ha oppdaget en av de etterlyste fra ranet kjørende i en bil. Bilen stakk fra politiet da han ble forsøkt stoppet for kontroll.

Bilen, som er en sølvgrå Mercedes, ble oppdaget i Pilestredet i Oslo sentrum klokka 12.35. Bare et par minutter seinere forsvant en annen bil fra politiet like i nærheten, i Ibsen-tunnelen på vei mot Schweigaards gate.

Stjålet i Sverige

Den andre bilen stakk av da føreren oppdaget politiet. Bilen viste seg å være en svenskregistrert bil som er meldt stjålet i Sverige. Bilen er en sportsbil av typen Ford Probe.

- Bilen ble funnet forlatt i Youngs gate klokka 12.51 og er tauet inn, forteller Belle til Dagbladet.no.

Politiet vet ennå ikke om den svenske bilen ble kjørt av samme mann som stakk av i Mercedesen, men ettersom to biler stakk av fra politiet i samme område undersøker de om det finnes en sammenheng.

- Kan være tilfeldig

- Dette er forløpig bare antakelser. Det kan dreie seg om et tilfeldig biltyveri, men vi velger å se om det kan settes i sammenheng, sier Belle.

Politiet var ikke på jakt etter den svenskregistrerte forden før de ble oppmerksom på den ved en tilfeldighet mens de lette etter Mercedesen.

Ettersom politiet ikke klarte å stoppe mannen, kan de ikke bekrefte at det er rette vedkommende. Politiet vil foreløpig ikke si hvem av de mistenkte det dreier seg om.

Politiet har ikke funnet nye spor etter den etterlyste personen etter funnet av bilen i Youngs gate.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

STJÅLET: Denne bilen, en stjålet svenskregistrert Ford Probe, stakk av fra politiet da de jaktet på det de tror er en av de mistenkte etter Stavanger-ranet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer