Ransjula 2000

Ranere har sørget for å gjøre romjula på Østlandet til en uhyggelig affære for mange. Bare i dag har det vært to væpnede ran i Oslo. I kveld truet tre ranere en ansatt på en bensinstasjon med kniv og sprøyter før de slo ham ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld ble en bensinstasjon i Stasjonsveien i Oslo ranet av tre menn maskert med finlandshette. Ranet skjedde ved 20.30-tida i kveld og ranerne var bevæpnet med kniver og sprøyter. Ranerne slo den ansatte på stasjonen i hodet og stakk deretter av fra stedet, melder NTB. Det er fortsatt uklart hvor store verdier de fikk med seg. De tre ranerne er trolig av utenlandsk opprinnelse.

Dette er det andre væpnete ranet i Oslo i dag.

Gir opp jakta

Politiet har lett etter spor på åstedet, men har gitt opp jakten på de to mennene som ranet Fruktgrotten i Oslo med maskinpistol i formiddag. De fikk med seg noen tusen kroner og en

bag med sigaretter.

Politiet har jobbet med å sikre tekninske spor fra kiosken, men vil ikke si noe om letingen har vært innbringende.

Det var i 10.35-tida to menn kom inn i den lille kiosken i Bjerregaards gate 17. Mannen som var på jobb ble truet av mennene til å gi fra seg kassabeholdningen og sigaretter. Begge var bevæpnet, og minst

et av våpnene var en maskinpistol.

Væpna politistyrker fortsatte jakten på de to mennene utover formiddagen.

- Vi leter etter to menn i 30-årene. De har et nordafrikansk utseende, og hadde mørke klær, sier operasjonsleder Ellen Ulvin ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Mennene var ikke maskert under ranet

I tillegg til tobakken fikk de med seg et pengebeløp opp mot 5000 kroner. Mannen som var på jobb kom fra episoden uten fysiske skader.

Fortsatt på frifot

Politiet har ennå ikke pågrepet raneren som ranet Kreditkassens filial i Bogstadveien onsdag formiddag. Mannen var bevæpnet med et automatvåpen og skjøt et skudd inne i banken før han tok pengene og gikk ut. Der ventet to politimenn i en bil. Den desperate raneren skjøt 11 skudd mot bilen, mange av skuddene gikk gjennom bildøra. Deretter truet raneren til seg to biler og kom seg unna. Raneren var kledd i en politijakke og finlandshette. Han virket profesjonell og kald under ranet, og er fortsatt på frifot.

Eldreraner

En av de få ranssakene som er oppklart er overfallet mot en 84 år gammel kvinne på Grini i Bærum onsdag. En 36 år gammel mann er varetektsfengslet for å ha deltatt i overfallet og ranet to dager før jul. Kvinnen var kommet hjem fra en handletur da to menn slo og bandt henne. Hun ble liggende hjelpeløs en time.

BRUTALT: Raneren som slo til mot Kreditkassen i Bogstadveien skjøt 11 skudd mot politiet.
GRANSKER SPOR: De tre ranerne som tømte kassa til Essostasjonen er foreløpig ikke tatt.