Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ransliga planla kjempekupp

Funn av våpen, båter og raske biler i egne depoter kan tyde på at en liga planla flere ran av pengetransporter. Flere er pågrepet etter funnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskerne i spesialenheten Catch, som jobber med å avdekke organisert kriminalitet, tror noen av de pågrepne planla et kjempekupp, skriver Aftenposten.

Øvelse gjør mester

30. mars var det et pengetransportran i Drammen, og dette ranet settes i sammenheng med opprullingen som nå pågår. Ifølge avisen har flere av de siktede blitt skygget og avlyttet i flere måneder. Peileutstyr, festet til biler som disponeres av de siktede, har også gitt politiet viktig informasjon om de siktedes bevegelser.

Aftenposten skriver at flere av de siktede i saken skal ha oppholdt seg i områder der det ligger store pengeinstitusjoner og tellesentraler. Politiet jobber ut fra en teori om at ranet i mars og et annet lignende ran i desember, var å regne som treningsran i forkant av et skikkelig stort kupp.

Investerer utbytte

Utbyttet fra tidligere ran kan ha blitt brukt til å kjøpe utstyr som våpen, fluktbiler, gummibåter, klokker og telefoner. Pengene kan også ha blitt brukt til å betale husleie til dekkleiligheter og lager.

Politiet i Søndre Buskerud, Follo og Oslo og spesialenheten Catch har samarbeidet under etterforskningen. Ti personer, ni menn og en kvinne, er siktet i saken. Åtte av dem er varetektsfengslet.

(Dagbladet.no)

TRENINGSRAN: Ranet i Drammen 30. mars var å regne for trening, mener politiet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media