Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ransmann gjemte seg blant soltittere

Mens tusenvis så opp mot himmelen lette flere sivilie politispanere etter en trolig væpnet ransmann blant menneskemengden i Frognerparken. Litt før hadde raneren deltatt i et ran der det ble løsnet skudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen skal ha deltatt i to ran i Oslo sentrum tidligere på natten sammen med to andre. Alle tre er av nordafrikansk opprinnelse og de er i alderen 14 til 16 år ifølge vitneopplysninger.

Skjøt etter ransoffer

Klokka 0340 i natt ble en mann ranet ved høgskolen BI i Trondheimsveien 2 i Oslo. De tre etterlyste overfalt han stjal lommebok, kontantkort og skoene til mannen. Da han forsøkte å flykte fra de tre ransmennen ble han skutt etter. Heldigvis ble han ikke truffet og kom fysisk uskadet fra ranet.

Omlag 20 minutter senere slår ranerne til igjen, denne gangen i Møllergaten i Oslo. En mann blir banket opp og ranet utenfor Møllergata skole. Han påføres så alvorlige skader at han blir sendt i ambulanse til Ullevål universitetsykehus. Han fikk alvorlige skader i ansiktet og trolig en arm. Ved dette ranet ble det ikke truet med våpen, men politiet mener at det er de samme gjerningsmennene som utførte det først ranet.

Gjemte seg blant folk

- Vi fikk melding om at en av ransmennene tok en drosje til Frognerparken og betalte for seg der. Han gikk inn hovedinngangen i parken og blandet seg sammen med menneskemengden, sier operasjonsleder Harald Skjelbreid ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no

Ettersom ranerne hadde skutt tidligere på natten, ønsket ikke politiet å vise seg blant menneskene i parken, i frykt for å fremprovosere en situasjon. I stedet dekket de opp inngangene og fulgte med på de som gikk ut av parken. Flere sivilie politispanere lette etter gjerningsmannen blant de over 10 000 menneskene som fulgte solformørkelsen.

- Han kom seg unna, men vi har flere gode spor å gå etter, sier Skjelbreid.

Tekniske spor

Politiet har sikret seg videobilder av gjerningsmennene og en del av ransutbytte er kommet til rette. Dette vil nå bli analysert av kriminalteknikere. Drosjen den ene ransmannen kjørte er også identifisert og det viser seg at det var med tre andre passasjerer i bilen som ikke kjente den ettersøkte. Disse, samt sjåføren kan gi en god beskrivelse av gjerningsmannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media