Krim:

Ransmann skyldte på tvillingbror

De to hadde lik DNA.

RAN PÅ SHELL: Innsatsleder Anders Rønning står ved Shell-stasjonen på Ullern i Oslo, som ble ranet den 14. november i fjor. Foto: NTB
RAN PÅ SHELL: Innsatsleder Anders Rønning står ved Shell-stasjonen på Ullern i Oslo, som ble ranet den 14. november i fjor. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann i 40-årene er dømt for å ha ranet en bensinstasjon i Oslo. Mannen skyldte på sin eneggede tvillingbror med identisk DNA, men ble ikke trodd av retten.

Viste gasspistol

Ranet skjedde 14. november i fjor på Shell Ullern i Oslo. Raneren viste fram en gasspistol og uttalte «dette er et ran, unnskyld», eller noe lignende til mannen som sto i kassen, ifølge dommen fra Oslo tingrett.

Saken ble først omtalt av Avisa Oslo.

Ranet var over på 30–40 sekunder. Utbyttet var på bare 1.648 kroner.

Skyldte på broren

Gjerningspersonen kom seg unna, men politiet fant flere gjenstander de mener han kastet fra seg.

Sentralt i rettssaken sto et DNA-spor som ble funnet på pistolen som politiet mener ble brukt under ranet. Den ble funnet i en hage i nærheten.

Tiltalte sa i retten at DNA-materialet kunne stamme fra broren, men ble likevel dømt.

RAN: Politiet rykket mandag kveld ut etter melding om et væpna ran på bensinstasjonen Shell ved Ullern i Oslo. Video: NTB. Vis mer

Retten benyttet eliminasjonsmetoden og kunne på bakgrunn av flere opplysninger slå fast at det er helt usannsynlig at broren kunne rukket å gjennomføre ranet i denne tidsperioden.

Ikke trodd

Dessuten hadde broren «forholdsvis mye skjegg» på bilder tatt bare en drøy uke etter ranet, noe raneren ikke hadde.

De to hadde også ulike klær, men tiltalte mente i retten at tvillingbroren kunne ha tatt på seg hans klær. Han ble ikke trodd.

- På bakgrunn av det som er gjennomgått, er retten sikker på at det var tiltalte som begikk ranet på Shell bensinstasjon i Bærumsveien 14. november 2022, og det kan utelukkes at det kan ha vært tvillingbroren, heter det i dommen.

Tiltalte ble dømt til ubetinget fengsel i ett år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer