Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ransmann truet 15-åring med kniv

KRISTIANSAND (Dagbladet): 15-åringen stakk innom Statoil-stasjonen for å kjøpe lørdagsgodteri, og havnet rett i ransmarerittet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En raner holdt ham i sjakk ved å holde en kniv tett mot halsen hans, mens en annen ransmann kastet ekspeditøren på 16- 18 år i golvet så hardt at en tann ble skadd.Den ene ransmannen truet med kniv, mens den andre brukte en geværliknende gjenstand, sannsynligvis en kølle, da den kombinerte storkiosken og Statoil-bensinstasjonen i Mandal ble ranet ved 21.15-tida i går kveld.

Maskerte

Ranerne var maskerte og iført kjeledresser. I alt fikk de med seg mellom 10000 og 15000 kroner fra kassaapparatet.
Ranerne var sannsynligvis mellom 20 og 30 år gamle, og snakket gebrokkent engelsk. Politiet holder muligheten åpen for at de kan være nordmenn, opplyser politiadjutant Ebba Farre Roksvold ved Vest-Agder politidistrikt i Mandal.

Ranet skaket opp den lille, søvnige sørlandsbyen Mandal. Ikke minst fordi ryktene ville ha det til at det var et barn som var holdt fanget og truet av ranerne.

Fortsatte handelen

Ekspeditøren som ble ranet, er fra Mandal og i 16- 18-årsalderen. Etter ranet kom bensinstasjonseieren ned fra leiligheten i annen etasje, men stasjonen ble ikke stengt, og det ble ikke satt opp lapp om ran i døra. Dermed fortsatte handelen.

- Vi gikk innom storkiosken noen minutter etter ranet, og oppdaget ingen ting før vi kom nesten bort til kassa. Da så vi myntene som lå strødd utover, forteller Heidi Flatebø.

Ettersom Flatebø hadde akkurat beløpet hun handlet for i kontanter, fikk hun handle. Kassa var tom for vekslepenger, fikk hun beskjed om.

- Jeg kan bekrefte at handelen fortsatte en tid etter ranet. Men nå er stsjonen stengt, og det blir ikke mer handel i kveld, bekrefter politiadjutant Ebba Farre Roksvold.
Seint lørdag kveld var ranerne fortsatt på frifot.

Hele Norges coronakart