Ransmenn kan ha nye forkledninger

Dødsranerne kan ha skiftet utseende etter at de flyktet fra Stavanger. Flere enn én raner skal ha blitt skadd i skuddramaet ved Domkirkeplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Politiet har fått opplysninger om at noen av ranerne kan ha endret på utseende sitt fordi de ikke vil bli gjenkjent av politiet. I avhør er en rekke kriminelle spurt om de har gjort noe med utseendet de siste ukene.

Den siktede 38-åringen, omtalt som «Skyggen», har tidligere brukt forkledninger ved en rekke anledninger. Han skal blant annet ha kledd seg ut som en kvinne.

Leger sjekkes

En av ranerne ble truffet av skudd fra politiet om morgenen 5. april. Dagbladet har fått opplysninger om at flere ranere kan ha blitt truffet, men disse skal ikke være alvorlig skadd.

Politiet har startet en omfattende sjekk blant leger for å finne ut om noen av dem kan ha behandlet skuddskader de siste ukene.

Kilder med inngående kjennskap til det beinharde ransmiljøet sier imidlertid at det er svært lite sannsynlig at noen av ranerne har oppsøkt lege i Norge.

Dekkleiligheter

Politiet jakter på tre menn. «Skyggen», «Mesterhjernen» og «Eksjugoslaven» er alle siktet i saken. Ingen vet hvor de oppholder seg.

Dagbladet får bekreftet at politiet har fått opplysninger om at noen av dødsranerne kan befinne seg i Spania.

Dette miljøet har dekkleiligheter i Spania som blir brukt i slike situasjoner. Leilighetene står oppført på nordmenn som ikke har et kriminelt rulleblad, men som leier ut leilighetene. Det fins pengepotter der deler av utbyttet fra forskjellige ran legges inn. Det er penger fra denne potten som blir brukt i situasjoner der noen må skjule seg. I leilighetene står alt klart, slik at man kan oppholde seg der i lang tid uten å bli sett, sier kilder med kjennskap til miljøet.

Også Thailand og Pakistan blir nevnt som mulige land der ranere kan oppholde seg.

Politiet skal så langt ikke ha sikret seg DNA-profil fra noen av stedene ranerne har vært i Stavanger.

Nekter DNA-prøve

Flere av dem som er i søkelyset, har tidligere avgitt DNA-profil. I tillegg spør etterforskerne alle som er i avhør om de kan gi en DNA-prøve. Flere har avgitt prøve, men en rekke personer har nektet. Dersom politiet vil DNA-teste vitner, må de sikte dem først.

Lista over interessante personer blir stadig mindre. Litt over 30 personer er nå gjenstand for grundig alibisjekk.

Bare et fåtall av disse blir betegnet som svært interessante.

SISTE SPOR: Siste sikre spor etter dødsranerne er utbrente biler. Politiet har mottatt en rekke opplysninger om mulige fluktveier. Ransutbyttet, som kan være på opptil 100 millioner kroner, er sporløst borte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer