Ransmenn skjøt politimann

Tre maskerte menn ranet et postkontor i Osby i Skåne i Sverige, og skadet en politimann da de skjøt 10-15 skudd mot en følgende politibil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tok opp jakten på tre ransmenn tidligere i dag, men måtte gi opp da ranerne åpnet ild mot politibilen. Ti-femten skudd traff politibilen og skadet en politimann i foten. Politibilen rygget inn mot en gårdsbygning for å unngå å bli truffet av flere skudd, melder Aftonbladet.se.

Bilen tok fyr, og ilden spredte seg raskt til gården som nå har brent helt ned.

Ranerne lyktes i å få med seg en ukjent sum med penger etter å ha avfyrt flere skudd inne på postkontoret i titiden i morges. Ingen av ansatte eller kunder skal ha kommet fysisk til skade under det dramatiske ranet.

Jakter på ranerne

De tre mennene unnslapp politiet i første omgang da de avfyrte skudd mot en politipatrulje. Fluktbilen ble funnet senere, og politiet antar at de har søkt tilflukt i et stort skog- og jaktområde i nærheten av byen. Politiet bruker nå helikopter og hundepatruljer i jakten på de brutale ranerne, men letingen er foreløpig resultatløs. Det er et stort område å gjennomsøke, med mange hytter og forlatte bygninger hvor ranerne kan gjemme seg.

Politiet har dessuten satt opp et tredvetalls veisperringer i Skåne og Småland.

Ranet i dag har sterke likhetstrekk da ransmenn på flukt skjøt ned og drepte to politimenn etter et ran i Malexander i Sverige for to år siden.