Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ransmenn tatt med penger og våpen

Politiet har pågrepet og siktet fire personer etter ranet av en verditransport på Grünerløkka i Oslo i forrige uke. Pengene er kommet til rette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire ble pågrepet i går og er alle i 20-30-årene. De er siktet for grovt ran eller medvirkning til dette. Ifølge politiet er to av de pågrepne tidligere straffedømt for nettopp ran, mens en av de siktede er tidligere dømt for voldsforbrytelser.

Pengene funnet

Politiet har funnet utbytte fra ranet i Nordea-filialen. Utbyttet utgjorde omlag tre millioner kroner og de var alle i pengekoffertene som ble tatt under ranet. Politiet har også gjort beslag av en del våpen under arrestasjonene.

Politiet spesialenhet Catch har deltatt i etterforskningen av ranet. Enheten arbeider spesielt mot grov organisert kriminalitet. Ranet av Nordea-filialen skjedde 22. april om formiddagen på Grünerløkka i Oslo. En verditransport var i banken da tre eller fire maskerte og bevæpnede personer truet til seg verdiene. Kundene ble holdt som gisler det vel ene minuttet ranet varte.

Peilet med fly

Ranerne stakk så av i en stjålet bil som ble funnet igjen kort tid etter ranet. Ranerne hadde stukket av i en ventende bil der den første fluktbilen ble funnet. Koffertene med pengene var utstyrt med sendere. Det ble derfor søkt etter ranerne med fly. At pengene fortsatt var i koffertene da ranerne ble pågrepet, flere dager etter selve ranet, kan tyde på at de fryktet de kunne bli sporet opp om de åpnet koffertene. Flere verdikofferter er også utstyrt med farge som ødelegger sedlene om koffertene åpnes.

Framstilles

De fire som er påpreget har blitt avhørt siden arrestasjonen i går. De vil bli framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett i morgen ettermiddag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media