Ransmenn unnslapp politiet

Politiet har avsluttet søket etter to brutale ransmenn i et eldresenter på Lindeberg i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LINDEBERG: (Dagbladet.no): Politiet fryktet lenge at to ransmenn på flukt søkte tilflukt i Hellerud omsorgssenter på Lindeberg i Oslo. Omlag 200 eldre beboere befant seg i bygget da politiaksjonen startet.

- Ansatte observerte to mistenkelige personer utenfor tidligere i dag, sier institusjonssjef Jane Bredby til Dagbladet.no.

På bakgrunn av denne opplysningen startet politiet et omfattende søk etter de to antatte gjerningsmennene.

Vanskelig operasjon

Bygningen har mange små rom og flere eldre mennesker oppholder seg i bygget. Væpnet politi sto foran en vanskelig oppgave med å gjennomsøke bygget.

- Vi har avsluttet søket i omsorgesenteret nå. Vi følger opp andre spor i saken. Vi har et signalement på de etterlyste, men på grunn av etterforskningen går vi foreløpig ikke ut med dette nå. Vi kan heller ikke opplyse noe om hvor mange vi søker etter, sier operativ uteleder Leif Anders Valås ved Stovner politistasjon til Dagbladet.no.

Fant våpen

Politiet i Oslo fant ved 10.30-tida den etterlyste mørke Golfen som ble brukt som fluktbil etter et ran mot Rema 1000 på Etterstad i Oslo i formiddag. Bilen er funnet på Lindeberg i Oslo, like ved eldresenteret.

En sabel ble funnet ved fluktbilen. Denne skal nå undersøkes av kriminalteknikere, får Dagbladet.no opplyst ved krimvakta i Oslo. Også en annen bil som ble funnet på Lindeberg, en rød Transporter, blir tauet inn til kriminaltekniske undersøkelser.

Truet med våpen

En politipatrulje som tok opp jakten på fluktbilen etter ranet ble truet med våpen på sterkt trafikkerte E6 mellom Trosterud og Karihaugen like før halv ti i morges.

- Vi fikk melding om at ranerne skjøt mot politipatruljen, men i ettertid er vi noe usikre på dette, sier operajonsleder Finn Finkelsen til Dagbladet.no.

- Ingen er skadd, men vi avbrøt oppdraget og lot ransmennene kjøre videre, opplyser Finkelsen til Dagbladet.no.

Kontrollposter

Det skal ha vært tre menn i 25-års alderen som var i fluktbilen man trodde det ble løsnet skudd fra. Bilen ble stjålet i Oslo i området Stovner/Romsås for to dager siden.

Flere kontrollposter ble satt opp på utfartsveier nord i Oslo etter ranet og helikopter søkte etter fluktbilen.

Ved Olavsgård på Romerike sjekket væpnet politi trafikken som kjørte sakte forbi.

Tre ran

Ranet av Rema 1000 på Etterstad er det tredje i Oslo siden midnatt. Kunder og ansatte sitter i ettermiddag i avhør hos politiet etter dette ranet.

I morges ble Rimi på Bogerud ranet av to ukjente maskerte personer. De ansatte i butikken ble bundet. En leverandør som kom med varer til butikken oppdaget en raner på lageret og fikk slått alarm.

I natt ble også en kiosk på Bjølsen i Oslo ranet. To menn truet den ansatte med en pistol. Ranerne som ikke er pågrepet kom seg unna med penger og telefonkort.

KONTROLLPOST:</B> Væpnet politi står langs flere veier i Oslo. Her fra Olavsgård på Romerike.
FRYKTET FORSKANSING:</B> En observasjon av to menn førte til at Hellerud omsorgssenter ble gjennomsøkt på jakt etter ransmennene.
RANET:</B> Rema 1000 på Etterstad ble ranet i morges. Ransmennene har vært på flukt hele formiddagen med politiet i hæla.
TUNGT BEVÆPNET:</B> Rundt 25 polititjenestemenn deltok i gjennomsøkningen av eldresenteret på Lindeberg i formiddag.
KØ:</B> Trafikken på E6 ut av Oslo går svært langsomt på grunn av politiets ransjakt.