Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ransmistenkte hevder å ha alibi

De to mennene som ble pågrepet og siktet for å ha ranet en pengetransport i Lørenskog i Akershus fredag, kan bli sluppet fri i løpet av helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene på 24 og 26 år ble pågrepet i to omganger fredag kveld, og de ble avhørt i formiddag.

- Begge hevder å ha alibi for tidspunktet da ranet skjedde, men dette skal sjekkes grundig, sier lensmann i Lørenskog Jens Bruun til NTB.

Han innrømmer at mistanken mot dem ikke er styrket etter dagens avhør.

De to er kjenninger av politiet, men Bruun vil ikke kommentere hvorvidt de har tilknytning til en av de kjente kriminelle gjengene i Oslo. De to mennene er siktet for grovt ran eller medvirkning til dette, og politiet skal i helgen vurdere om det er grunnlag for å fremstille dem for varetektsfengsling mandag.

Det var fredag morgen da en vekter fra Norsk Personelltjeneste var i ferd med å tømme parkeringsautomatene utenfor Sentralsykehu set i Akershus, at ranerne slo til.

Vekteren ble truet med pistol til å åpne den pansrede varebilen og ta ut pengene som lå i den, før han ble bundet på hendene med plaststrips. Vekteren ble funnet av politiet like etter ranet, ved 9.30 tiden fredag.

Ifølge VG fikk ranerne av pengetransporten med seg 3 millioner kroner i kontanter fra sekker som lå inne i pengetransporten.

- Jeg kan bekrefte at det dreier seg om et stort pengebeløp som ranerne fikk med seg. Mer vil jeg ikke si, sier politiinspektør Ragnar Ingberg i Romerike politidistrikt til NTB.

Noen timer etter ranet fant politiet det som antas å være fluktbilen, brennende på en parkeringsplass på Karihaugen i Oslo. Det ble lett etter ranerne, både med hund og helikopter, men søket var resultatløst.

En rekke vitner så at to maskerte menn med pistol tok seg inn i pengetransportbilen og fikk med seg penger.

Kort tid etter ranet ble tre menn pågrepet i det de var i ferd med å veksle inn 20.000 kroner i skillemynt i Oslo.

- Disse personene er nå sjekket ut av saken. Det at noen skulle avsløre seg så lett like etter ranet, det var nok for godt til å være sant, sier lensmann Jens Bruun til NTB.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!