Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ransoffer solgte historien til Se og Hør

Svein Kvarving vil bare snakke med Se og Hør om det brutale ranet han ble utsatt for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) 47 år gamle Kvarving, millionær og Frp-politiker, ble natt til lørdag slått til blods og ranet i sitt eget hjem i Stjørdal i Trøndelag. Men han vil ikke fortelle noen om ranet, bortsett fra Se og Hør, som har kjøpt retten til Kvarvings historie.

Adresseavisens sjefsredaktør reagerer kraftig på at ransofferet ikke vil snakke med dem.

- Jeg synes mildt sagt dette er merkelig. Mannen er overfalt og ranet og burde jo være interessert i at opplysningene kommer ut så rask så mulig. Isteden selger han historien sin til et ukeblad, sier Gunnar Flikke til dagbladet.no.

Alltid en kamp

Flikke mener etterforskningen ville tjent på at avisene fikk fortelle Kvarvings historie.

- Jo flere opplysninger som kommer ut til publikum, jo større er sjansen for at folk står fram med tips og opplysninger. Og det må da være i offerets interesse, sier Flikke.

Se og Hør tar ikke til seg kritikken fra Flikke.

- Det er alltid en kamp om å få de beste og mest eksklusive historiene. Vi har bare sikret oss intervjuet som alle medier vil ha. Den fantastiske historien er å lese i Se og Hør i morgen, sier ass.sjefredaktør Harald Haave til dagbladet.no.

ÅSTEDET: Politiet vil ikke gå ut med flere opplysninger fra etterforskningen. Foto: Tom E. Østhuus
ÅSTEDET: Politiet vil ikke gå ut med flere opplysninger fra etterforskningen. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

Ingen pågrepet

Svein Kvarving og sønnen er fortsatt til behandling på sykehus. Adresseavisen ba i går om en kommentar fra Kvarving. Han nektet å snakke med lokalavisa, og viste til at han har solgt historien.

Ingen er foreløpig pågrepet etter det brutale ranet. Politiet har koblet inn Interpol i etterforskningen, og ifølge Adresseavisen sjekker politiet også Svein Kvarvings forretningsforbindelser i inn- og utland i jakten på ranerne.

Lokalkjent

Lensmann i Stjørdal, Kjetil Mjøsund, sier at de har spor som tyder på at ranerne har vært kjent på stedet.

- Måten de har gått frem på under ranet, kan tyde på at de hadde kunnskap om området, sier han til Dagbladet.no.

Han vil ikke kommentere ytterligere detaljer om etterforskningen, men forteller at saken har høy prioritert.

- Vi skal komme til bunns i saken. Vi erkjenner at det er en omfattende sak som krever mye informasjon, men vi er villige til å ta i bruk de virkemidlene som er nødvendige for å ta ranerne, sier Mjøsund.

Politiet jobber ut fra at tre ranere, bevæpnet med håndvåpen, deltok i ranet. De maskerte ranerne snakket gebrokkent engelsk og norsk. De tre var maskert med gassmaske, skrik-maske og finlandshette. Politiet har ifølge Adressa kartlagt mobiltelefontrafikken i området i tida rundt ranet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!