Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ranspappa anker ikke

Den 40 år gamle firebarnsfaren som er dømt til åtte års fengsel for ti grove ran og et grovt ransforsøk, anker ikke straffen fra byretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hensynet til ransofrene og mannens egen familie er hovedgrunnen til at dommen ikke ankes.

Mannens forsvarer prosederte i retten på at mannen ikke skulle dømmes til åtte års fengsel, slik aktor krevde. De formildende omstendighetene var ifølge forsvarereb blant annet at mannen tilsto alle ranene, han angret bittert, han var ustraffet, ranene var et utslag av familiens skrale økonomi og ran var - i følge ransmannen selv - den løsningen som virket best der og da.

Retten mente det ikke kunne betraktes som formildende omstendigheter.

Tenker på ofrene

Den dømte 40-åringen sier til sin advokat Harald Stabell at han selv orker å møte i lagmannsretten, men at han ikke ønsker at ofrene han ranet skal gjennomgå en ny rettssak. Han ønsker heller ikke at hans egen kone og fire barn skal måtte gjennomgå påkjenningen det er å føre en ny sak for retten. 40-åringen og hans advokat bestemte seg i formiddag for ikke å anke.

- Han er nå innstilt på å sone straffen sin slik at han kommer videre i livet. Han har planer om å studere mens han er i fengsel, men hva han skal studere har han ikke bestemt seg for ennå. sier Stabell til Dagbladet.no.

40-åringen har søkt om å få sone i Berg kretsfengsel ved Tønsberg. Da vil han også være nærmere familien sin, som kan besøke han i fengsel.

Strengt rettspraksis

Et annen moment for ikke å anke straffen på åtte år, er at det foreligger en rettspraksis med strenge dommer for grove serieran.

En lignende anke fra en tidligere dom førte ikke til mildere straff, og det er derfor vanskelig å tro at 40-åringen vil få gjennomslag for en anke av straffeutmålingen, opplyser Stabell.

BRUTAL RANER: 40-åringen ble dømt for ti brutale ran.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media