Ranssiktede kartla Stavangers rikinger

De tre mennene som er siktet for grovt ran hjemme hos entreprenørkongen Trygve Stangeland skal ha kartlagt Stavangers rikfolk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en leilighet i Sandnes som kan knyttes til de tre siktede har politiet funnet materiale med detaljert kartlegging av pengesterke miljøer i Stavanger-distriktet, skriver Stavanger Aftenblad.

Lista skal inneholde detaljer om rike privatpersoner, banker og pengetransporter.

Kriminalsjef Bjørn Andersen ved Stavanger-politiet sier at de tre siktede trodde det var store pengesummer i huset til entreprenørkongen Trygve Stangeland.

Utdrikningslag

De tre sandnesmennene på 31, 24 og 21 år er siktet for grovt ran i boligen til Trygve Stangeland. Fredag kveld trengte to menn seg inn i Stangeland-familiens hjem på Tjelta utenfor Stavanger. Hjemme var kona Reidun Stangeland sammen med to venninner. Det ringte på døra og da Fru Stangeland åpnet kom det springende to maskerte menn. Først trodde hun det var et utdrikningslag, men mennene ble fort aggressive og voldelige. Etter å ha truet kvinnene med pistol ble venninnene bundet med ledninger. Men Reidun gav seg ikke lett.

- Meg klarte de ikke å binde. Jeg kjempet imot, sier Reidun Stangeland til Aftenbladet.

Da ranerne forsvant ned i kjelleren stakk Fru Stangeland over til naboen og ringte politiet. Ranerne ble engstelige da de ikke fant henne, og stakk av i en hvit Ford Orion, 1985 modell.

Varetektsfengsling

Denne bilen er ifølge Andersen sjelden i distriktet, og var registrert på den aktuelle Sandnes-adressen de siktede er knyttet til.

De tre framstilles i formiddag for varetektsfengsling i Stavanger Forhørsrett. Ifølge Aftenbladet har bare den ene erkjent delvis medvirkning til planlegging av ransforsøket.