Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ranssiktet 22-åring slo ned politimann

Stor politijakt i Lørenskog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 22-åring som i ettermiddag slo ned og truet en politimann på lensmannskontoret i Lørenskog, ble pågrepet etter rundt tre og en halv time på rømmen.

- På bakgrunn av etterretningsopplysninger fant vi ham i leiligheten til en venninne i Skedsmokorset. Han ble pågrepet klokka 20.58 uten dramatikk, opplyser operasjonsleder Jan-Erik Fossneset ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet mistenkte at mannen sto bak et ran av en Statoil-stasjon i natt, og det var i formiddag han første gang ble pågrepet og innbrakt til avhør. Etter endt avhør skulle han fraktes og framstilles for varetektsfengsling.

Truet med planke 

Rundt klokka 18.20 ble 22-åringen stående og vente på transporten i inngangspartiet til lensmannskontoret sammen med en politimann.

- Da vender den siktede seg plutselig om, slår politimannen i ansiktet og stikker av, forteller operasjonslederen.

Politimannen går i bakken, men får raskt kommet seg på beina og følger etter 22-åringen. Noen hundre meter fra stasjonen finner den siktede en planke og truer politimannen.

- Da må han trekke seg tilbake. 22-åringen løper mot Skårersletta og det er den siste observasjonen vi har av ham.

Lett å få øye på

Politiet lette etter voldsmannen med blant annet hundepatruljer og et politihelikopter, men fant altså fram til ham gjennom undersøkelser i bekjentskapkretsen.

Politimannen som ble slått ned fikk en kraftig hevelse i ansiktet og ble behandlet på legevakta.

- Mannen som er pågrepet vil trolig bli siktet for vold mot polititjenestemannrn i tillegg til ranet han opprinnelig var tatt for, opplyser Fossneset.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media