Ranssiktet kan bli løslatt grunnet mangel på fengselsplass

En 26 år gammel mann som er siktet for flere grove ran av personer i Oslo, kan denne uka bli løslatt fordi det ikke finnes ledige varetektsplasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Lørdag ble den tidligere ransdømte 26-åringen pågrepet og satt på glattcelle, og under fengslingsmøtet i Oslo tingrett mandag ble han varetektsfengslet i fire uker for flere ran. Mannen har erkjent at han under ett ran skal ha satt en kniv mot strupen på offeret, skriver VG.

Ifølge kjennelsen i Oslo tingrett vil mannen med «sterk grad av sannsynlighetsovervekt» begå nye ran dersom han blir løslatt. Men fordi det ikke finnes noen ledige plasser i varetekt, har ikke politiet mulighet til å overføre ham til varetekt.

- Retten er kommet til at siktede må løslates dersom han ikke er overført fra politiarrest til fengsel innen torsdag 6. november kl. 15.00, skriver Oslo tingrett i kjennelsen.

Politiet sier de satser på at mannen ikke må løslates som følge av plassmangel.

- Politiet har vært aktive på en del andre fronter de siste dagene, så det er nok litt kø. Men vi satser på at det ikke ender i løslatelse i denne saken, sier politiadvokat Jens Johannes Andenæs i Oslo politidistrikt til avisa.

Mannens advokat, Lars Mathias Enger, mener mangel på varetektsplasser ikke kan begrunne isolasjon, og sier de av den grunn har anket saken til Borgarting lagmannsrett. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer