Ranssiktet kan bli løslatt grunnet mangel på fengselsplass

En 26 år gammel mann som er siktet for flere grove ran av personer i Oslo, kan denne uka bli løslatt fordi det ikke finnes ledige varetektsplasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Lørdag ble den tidligere ransdømte 26-åringen pågrepet og satt på glattcelle, og under fengslingsmøtet i Oslo tingrett mandag ble han varetektsfengslet i fire uker for flere ran. Mannen har erkjent at han under ett ran skal ha satt en kniv mot strupen på offeret, skriver VG.

Ifølge kjennelsen i Oslo tingrett vil mannen med «sterk grad av sannsynlighetsovervekt» begå nye ran dersom han blir løslatt. Men fordi det ikke finnes noen ledige plasser i varetekt, har ikke politiet mulighet til å overføre ham til varetekt.

- Retten er kommet til at siktede må løslates dersom han ikke er overført fra politiarrest til fengsel innen torsdag 6. november kl. 15.00, skriver Oslo tingrett i kjennelsen.

Politiet sier de satser på at mannen ikke må løslates som følge av plassmangel.

- Politiet har vært aktive på en del andre fronter de siste dagene, så det er nok litt kø. Men vi satser på at det ikke ender i løslatelse i denne saken, sier politiadvokat Jens Johannes Andenæs i Oslo politidistrikt til avisa.

Mannens advokat, Lars Mathias Enger, mener mangel på varetektsplasser ikke kan begrunne isolasjon, og sier de av den grunn har anket saken til Borgarting lagmannsrett. (©NTB)