Ranssiktet saksøker politiet

Få dager før han skulle gifte seg, ble svensken (32) arrestert for dødsranet. Nå går han til sak mot staten, etter at politiet henla saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Vidar Lind Iversen forsvarer en av de fire svenskene som har vært siktet for Stavanger-ranet. Hans klient ble arrestert allerede kvelden etter dødsranet. Da politiet slo til, sto han og forloveden midt i bryllupsforberedelser. De hadde leid orkester og invitert gjester fra utlandet da mannen ble arrestert og siktet for dødsranet.

Kravet ikke bestemt

I går ble det kjent at svensken ikke er blant de tretten som er tiltalt for Stavanger-ranet. Nå går svensken til sak mot staten, etter å ha sittet tre uker urettmessig i varetekt.

-  Vi leverer inn søksmål rett etter sommerferien, sier Lind Iversen. Advokaten vet ikke hvor stort beløp han vil kreve, men varsler at det vil bli vesentlig høyere enn de «veiledende» satsene fra staten, som er på 1500 kroner for de to første døgnene, og 400 for øvrige dager i urettmessig varetekt.

Burde vært henlagt

-  Ja, beløpet kommer til å bli mye høyere enn dette, på grunn av de spesielle omstendighetene både i saken og for min klient, sier Lind Iversen.

-  Denne siktelsen har gått veldig hardt inn på ham. Det er ikke noen overraskelse for oss at han ikke er blant de tiltalte, men saken burde vært henlagt mye raskere, sier Lind Iversen. Etter det Dagbladet kjenner til, vurderer også flere av de siktede som ikke ble tiltalt, å gå til sak mot staten.