Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ransutbytte på hemmelig lager

Pakket i pappesker på et lager på Østlandet ligger mellom 10 og 15 millioner kroner fra Nokas-ranet.

BRUKT OPP: Forfatterne av boka Dødsranet mener David Toska ikke har noen stor formue som venter på ham.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
BRUKT OPP: Forfatterne av boka Dødsranet mener David Toska ikke har noen stor formue som venter på ham. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet:) Det hevder forfatterne av en ny bok om ranet.

Ifølge VG-journalistene Rolf J. Widerøe og Hans Petter Aass stammer opplysningene fra en anonym kilde i David Toskas nettverk. De to har skrevet boka «Dødsranet» om ranet av tellesentralen til Norsk Kontantservice (NOKAS) 5. april 2004.

Pakket i papp
- Pengene er pakket ned i kasser og gjemt i et lager på Østlandet. Disse skulle deles på et senere tidspunkt. Det dreier seg om halvparten av utbyttet til seks personer. Dessuten har Lars-Erik Andersen fått mindre enn en fjerdedel av det han skulle ha, forteller kilden til VG-journalistene.

Drømte om mer
Mens Nokas-ranerne drømte om 300-400 millioner kroner og en fortjeneste på mellom 10 og 15 millioner kroner hver, ble det totale utbyttet på «bare» 57,4 millioner i norsk og utenlandsk valuta, skriver VG.

Fordelingsnøkkelen var på seks prosent av utbyttet til hver av ranerne. Det forteller VG-journalistene Rolf J. Widerøe og Hans Petter Aass.

- Ingen Toska-formue
Pengene som ligger skjult, skulle deles på et senere tidspunkt.

Forfatterne mener de langt på vei kan dokumentere at mesteparten av Nokas-utbyttet allerede er utbetalt til ranerne, beslaglagt av politiet, tapt på narkotikahandel og forsvunnet til eget forbruk. Således hevder de det ikke finnes noen skjult Toska-formue.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media