Sørlandets første Frp-ordfører melder seg ut i protest:

Rant over etter Hitler-utspill - meldte seg ut av Frp etter 32 år

- Jeg kunne ikke forsvart egen fylkesleder i denne valgkampen. Nå er det fremmet mistillitsforslag mot fylkesleder og politisk nestleder i Agder Frp.

TREKKER SEG: - Begeret er så fullt av grums at jeg trekker meg ut, sier Alf G. Møll, tidligere Frp-ordfører i Mandal kommune, til Dagbladet. Video: Christian Roth Christensen. Reporter: Øystein Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han var Fremskrittspartiets første ordfører på Sørlandet og har sittet sammenhengende i 32 år i kommunestyret i Mandal for Frp.

Det har skapt et lokalt jordskjelv at Alf G. Møll (68) for noen dager siden meldte seg ut av Fremskrittspartiet i protest mot sine egne. Bare to kommunestyremøter gjenstår av valgperioden, og gammelordføreren ville fått plass på ny valgliste i en av Frp's paradekommuner.

Bøtta rant over da Frp's fylkesleder i Agder, Christian Eikeland, sammenliknet Adolf Hitler og sosialistene i en Facebook-kommentar i etterkant av justisminister Jøran Kallmyrs tale på frihetsdagen 8. mai.

- Hitler kan minne mye om sosialistene

«Nå mener jeg mye av det Hitler sto for, kan minne om mye av det sosialistene fronter i dag, monopol, makt og propaganda (klima)», skrev Frp's fylkesleder i sin Facebook-kommentar.

Alf G. Møll hadde vært borte noen dager, og leste om Frp-rabalderet på Sørlandet i Fædrelandsvennen.

- Det har bygd seg opp over et par år med konfronterende uttalelser fra tillitsvalgte høyt oppe i partiet. Bøtta var full da sammenlikningen mellom sosialister, eller Arbeiderpartiet, og Adolf Hitler ble skrevet av fylkeslederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer