Raoul (11) sex-siktet

NEW YORK/BERLIN (Dagbladet): Sveitsisk-amerikanske Raoul Wüthrich (11) blir i morgen ført inn i rettslokalet med håndjern for å møte anklager om incest og sexovergrep mot sin fem år gamle halvsøster. Stefaren, moren og hans tre halvsøsken har søkt tilflukt i Sveits. Saken har utløst diplomatiske stormkast over Atlanterhavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag satt Raoul i rettssalen i Jefferson County i Colorado og lekte med matpakka si og drodlet med noen fargestifter han hadde med. Samtidig drøftet påtalemakten og advokater anklagene som kan føre til at Raoul dømmes til to års fengsel. Rundt tretti journalister fulgte den oppsiktsvekkende saken.

I morgen må Raoul på nytt møte i retten, siktet for en forbrytelse han nekter å ha begått, til tross for at påtalemakten har sagt han kan få reise til moren Beverly Wüthrich i Sveits, dersom han tilstår.

Hard medfart

I seks uker etter arrestasjonen i august, satt sveitsisk-amerikanske Raoul i et ungdomsfengsel i Colorado. Gutten er nå plassert på et kristent barnehjem, men måten han behandles på har utløst en proteststorm i Sveits og Tyskland.

- Det er ufattelig hvordan gutten blir behandlet, sier den sveitsiske justisministeren Ruth Metzler opprørt.

Hun har lovet å gjøre sitt beste for å få Raoul utlevert til Sveits, slik at han kan gjenforenes med sin familie.

Amnesty International i Sveits ber sine medlemmer om å protestere mot myndighetene i Colorado. Komiteen for barne- og ungdomssaker i den tyske forbundsdagen har sendt en protest direkte til president Bill Clinton.

Saken startet i mai i år, da familiens nabo i Denver, Laura Anne Mehmert, ringte politiet og fortalte hun hadde sett Raoul fingre med kjønnsorganet til sin fem år gamle halvsøster.

Mehmert er eneste øyenvitne til det angivelige overgrepet. Påtalemakten har bygd opp en siktelse som også baserer seg på omstridte intervjuer med Raouls fem år gamle halvsøster. Andre vitner har sagt at foreldrene skal ha sett på pornofilmer med barna til stede.

Brutal arrestasjon

Veslesøsteren er blitt forhørt, og har sagt at hun ikke likte hva broren gjorde med henne. Guttens advokat sier at femåringen ikke skjønte stort av avhøret.

I august ble guttungen arrestert midt på natta på rommet sitt og siktet for incest. Familien reiste da til stefaren Andreas Wüthrichs hjemland Sveits i frykt for at politiet skulle trekke flere av barna inn i prosessen.

Anklagene ble fredag utvidet til seksuelle overgrep, og flere aviser mener det er fordi anklagerne har problemer med å finne ut om søskenforholdet er nært nok til å kalles incest.

Raoul nekter

Raoul og foreldrene har hele tida forklart at det han gjorde var å hjelpe søsteren som skulle tisse, og at han tørket henne med papir etter at hun var ferdig.

Guttens advokat sier at Raoul ble arrestert uten arrestordre, og at han er blitt nektet en rask behandling i rettssystemet. Derfor er han nå etterlatt i fengsel i USA, og har i snart tre måneder vært borte fra foreldrene som ikke engang kan besøke ham.

Noen antyder at det er det amerikanske rettsvesenet som nå bedriver barnemishandling.

SEXSIKTET:</B> Den sveitsisk-amerikanske gutten Raol (11) er siktet i USA for incest og seksuelle overgrep mot sin fem år gamle søster. Behandlingen av gutten har utløst en proteststorm i Sveits.