Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rapellerte fra Plaza

Panzer og dos Santos hadde hjertet i halsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erik 'Panzer' Hagen og Freddy dos Santos klarte ikke å si nei til en utfordring fra magasinet Zine. I dag rapellerte de ned glassveggen fra et av Norges høyeste bygg, Oslo Plaza. Turen egner seg dårlig for dem med høydeskrekk: Hotellet er 104 meter høyt. Guttene var ikke høye i hatten før dagen opprant.

- Jeg gruer meg noe sinnsykt, og er rett og slett livredd, sa Freddy dos Santos til Vålerengas egen nettside noen dager før bragden. Han mente at kompisen var like nervøs i forkant av stuntet som ham selv. Selv har han en god porsjon høydeskrekk.

- I går måtte jeg ta meg noen øl for å få sjanse til å sove. Jeg tenkte ikke på annet, jeg har vært klam i henda i flere uker, innrømmet han til Dagbladet.no i dag.

Klokka 14 gikk det bare nedover for de to fotballspillerne.

- Det er høyt, det var nervepirrende, for å si det sånn. Det var deilig å komme ned, sa dos Santos etter fullført luftetur. Men han beholdt ikke bakkekontakten lenge.

- Kameraet til han som filma, fungerte ikke, så jeg måtte gjøre det på nytt. Andre gangen var det enklere, da følte jeg meg nesten rutinert.

- Hva var verst?

- Uten tvil å sette seg utfor kanten. Det tok sikkert fem minutter. Det var mye vind, og vi fikk høre at vinden kunne dra oss femten meter ut fra veggen. Da ble jeg stressa. Da vi hadde førti meter igjen, tok han som sto på bakken, tauet sånn at vi fløy ti meter ut. Jeg hadde hjertet i halsen.

Fotballspillerens mamma feirer 60-årsdag i dag. Hun er glad for at stuntet er gjennomført. Det er dos Santos også.

- Jeg har overraska meg selv. Dette var å teste grenser, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media