Rappegruppe ble bortvist fra festival

Stor politiaksjon på Melafestivalen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Under den flerkulturelle Melafestivalen, som foregår på Rådhusplassen i Oslo, ble et stort antall festivaldeltakere kontrollert og bortvist fra sentrum allerede før de kom seg inn på området.

Blant dem som ble forvist, var rappegruppa Breaknecks fra Groruddalen, som skulle spille på et uoffisielt nachspiel på utestedet Cliche etter festivalen. Det blir det ikke noe av nå.

– Satt i marje i timevis

– På parkeringsplassen på Aker Brygge ble jeg og flere kamerater stoppet av politiet og tatt med inn i ei marje, der jeg ble sittende i to og en halv time før vi ble bortvist fra sentrum, sier norsk-chilenske «Flip» i Breaknecks (21) til Dagbladet.no.

– Jeg er utestengt fra området innenfor Ring 1 fram til klokka 12 på mandag. Viser jeg meg i sentrum før den tid, blir jeg pågrepet, bøtelagt og kastet på glattcelle, sier 21-åringen, som forteller at et titall venner og bekjente også har fått samme behandling.

Politiet har trolig vært på tå hev under årets Melafestival blant annet fordi fjorårets skyting på Aker Brygge, der medlemmer av A- og B-gjengen var innblandet, foregikk under fjorårets festival, i nærheten av festivalområdet. Hensikten har trolig vært å forhindre nye gjengsammenstøt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer