Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rappellerte ned fengselsveggen: Massiv jakt etter tortur- og voldsdømte fanger

Rømte fra høysikkerhetsfengsel i California.

 GJENNOM HER:  De tre fangene, Hossein Nayeri (f.v.), Bac Duong og Jonathan Tieu, skal ha skåret seg gjennom dette metallskillet og kom seg inn i fengselets vann- og avløpssystem. Herfra kunne de komme seg til taket, hvor de så rappellerte seg ned langs veggen. Nå er rømlingene på frifot. Foto: Orange County Sheriff's Department
GJENNOM HER: De tre fangene, Hossein Nayeri (f.v.), Bac Duong og Jonathan Tieu, skal ha skåret seg gjennom dette metallskillet og kom seg inn i fengselets vann- og avløpssystem. Herfra kunne de komme seg til taket, hvor de så rappellerte seg ned langs veggen. Nå er rømlingene på frifot. Foto: Orange County Sheriff's Department Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En massiv politijakt pågår nå i California etter at tre menn, alle tiltalt for enten drap, drapsforsøk eller kidnapping og tortur, rømte fra høysikkerhetsfengselet Central Men's Jail i Santa Ana på fredag.

At de tre mennene hadde rømt, ble først oppdaget senere på kvelden, men kort tid etter kunne myndighetene allerede slå fast én ting:

- Vi mener at dette var et veldig sofistikert og godt gjennomført rømningsforsøk som har blitt planlagt i uke- eller månedsvis. Dette er ikke noe de bare har gjort i løpet av natta, sa politiet, ifølge The Guardian.

Fangene, Jonathan Tieu (20), Bac Duong (43) og Hossein Nayeri (37), blir alle beskrevet som farlige. De er antatt bevæpnet.

- Publikum bør forvente seg det verste hvis de støter på dem, sier Jeff Hallock, ved Orange County Sheriffs Departement, ifølge Los Angeles Times.

Lagde tau av laken Rømlingene skal ha skåret et hull i veggen i cella si, krøpet gjennom en rekke vann- og avløpstunneler i fengselet, skåret gjennom flere lag med stål, metall og jernstenger før de kom seg opp på taket. Der skal fangene ha rappellert ned fire etasjer med tau de selv lagde med laken og tøy.

Hvor rømlingene fikk tak i verktøyene de har brukt for å skjære gjennom metall, kunne myndighetene ikke svare på søndag under en pressekonferanse.

Der fortalte de imidlertid at de etterforsker om en slåsskamp som brøt ut i fengselet rundt klokka 20 fredag kveld, kan ha vært en avledning for å forsinke den rutinemessige opptellingen av fanger i fengselet.

Det kan ha gitt de tre rømlingene ytterligere med tid for å komme seg ut av fengselet usett.

Sporløst forsvunnet Et søk i områdene rundt fengselet, som ligger om lag 65 kilometer sørøst for Los Angeles, ble gjennomført, men fangene var sporløst forsvunnet.

- Vår første prioritet er sikkerheten til vårt lokalsamfunn. Vi har satt av alle tilgjengelige ressurser til søket og etterforskningen slik at vi kan bringe alle tre fangene tilbake i vår forvaring, sier Hallock.

Tieu (20) er tiltalt for drap, Duong er tiltat for drapsforsøk mens Nayeri er tiltalt for kidnapping og tortur. De var ifølge Los Angeles Times blant de 384 fangene som bor i Santa Ana-fengselet mens de venter på sine rettssaker og ordentlige soninger.

De tre var huset i en stor sovesal med 65 andre menn.

Utlover dusør Søndag var fangene fremdeles på frifot, og politiet innrømmer at de har lite å gå på i jakten etter de tre rømlingene. De sier selv at de nå er avhengig av informasjon fra publikum for å fange de tre rømlingene.

Derfor har blant andre FBI utlovet en dusør på 20 000 dollar, om lag 175 000 norske kroner, for informasjon som kan lede myndighetene til en arrestasjon.

Ifølge Los Angeles Times er det ingen som har rømt fra fengselet i Santa Ana på over 30 år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media