Rapper anmeldt for drapstrusler

Sola Høyre mener han truet ordføreren på livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
(Dagbladet.no): En sivilarbeider i Sola sendte en rap til ordføreren i protest mot at bibliotekfilialen i Tananger skulle legges ned. Nå er han politianmeldt.

Årsaken er at Sola Høyre oppfatter rap-en som en drapstrussel mot ordfører Håkon Rege, skriver NRK.

- De reagerer som om jeg skulle tatt en murstein og skrevet «jeg skal drepe deg» på en lapp og kastet inn vinduet, sier tekstforfatter Joakim F. Nilsen.

- Rappen er en direkte reaksjon på Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti sitt kommunebudsjett i Sola kommune, der de kutter i alt fra støtte til folk med minoritetsbakgrunn til å legge ned bibliotek, til å kutte i skole, til alt. Så det er egentlig bare et uttrykk for min frustrasjon mot kommunebudsjettet, sier Nilsen.

Den omdiskuterte teksten er: «Han legge ner bibilioteket for å bygga ei kjerka, han e på mi lista av kem eg ønske å kverka.»

- Det står at jeg ønsker å kverke, ikke vil. Rett etter kommer den meget intelligente strofen: «Kutte alltid på de så skrike lågast og e svakast stilt. Han e like intelligent som vaktmester Gorgon i Pompel og Pilt.», sier Joakim F. Nilsen til NRK.

Gruppeleder i Sola Høyre, Bjørn Enoksen bekrefter at saken er meldt til politiet, men vil ikke kommentere saken ut over det.

Bibliotekfilialen vil imidlertid ikke bli lagt ned likevel.