Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rapper dømt - fikk mora drept

- Ingen elsket henne mer enn meg.

LIVSTID: Qaw'mane Wilson ble dømt til 99 års fengsel for å ha bestilt drapet på sin mor. Foto: Politiet
LIVSTID: Qaw'mane Wilson ble dømt til 99 års fengsel for å ha bestilt drapet på sin mor. Foto: Politiet Vis mer

Rapperen Qaw'mane Wilson (30), som går under artistnavnet Young QC, er nylig dømt til 99 års fengsel. Det skriver BBC.

Fengselsstraffen kommer etter at musikeren bestilte drapet på sin egen mor i 2012. Det ble klart i retten i Chicago fredag.

Der møtte Wilson sammen med leiemorderen Eugene Spencer. Han fikk selv 100 års fengsel - ett år mer enn mannen som bestilte drapet.

Kastet penger til fansen

I retten forklarte Wilson hvordan han også tømte moras bankkontoer etter at hun var drept. Han skal også ha lagt ut en video på YouTube hvor han tar ut flere tusen dollar fra moras konto.

Underveis i rettssaken kom det også fram at 30-åringens mor skal ha forsørget sin sønn helt fram til sin død, og blant annet gitt ham en bil og hjulpet ham med å komme seg i jobb.

Wilson skal ifølge BBC har brukt pengene som var igjen på sin mors kontoer til å fikse på nettopp bilen hun hadde gitt ham - en Ford Mustang. I retten ble det også lagt fram bevis for hvordan han etter å ha tatt ut penger fra moras konto, kastet sedler ut til publikum på en av sine konserter.

- Elsket henne

Rapperen, som i 2012 var 23 år, skal ha beordret Spencer om å gjennomføre drapet i kvinnens leilighet. Ifølge politiet ble hun der skutt mens hun lå og sov i sin egen seng.

Kvinnen skal imidlertid ikke ha vært alene hjemme. Også hennes samboer befant seg i leiligheten, og ble slått bevisstløs under hendelsen.

Det har ikke kommet fram detaljer om hvor mye Wilson betalte for å få utført drapet. Kontoutskrifter viser derimot at han tok ut nærmere 70 000 dollar, eller drøyt 600 000 norske kroner, fra hennes kontoer etter drapet.

- Jeg vil bare si en ting - ingen elsket min mor mer enn meg. Hun var alt jeg hadde. Det er alt jeg har å si, sa Wilson i retten.

Familien rystet

Rapperens tante, Sondra Jackson, var også til stede i retten. Hun sier at familien mer enn sju år etter drapet fremdeles er sterkt preget av det som skjedde.

- Vi forstår fremdeles ikke hvorfor han gjorde det. Men nå er vi bare glade for at dette er over, sa Jackson etter at dommen falt.