STJAL AP-SOFA: Ålesund Arbeiderparti tok i år i bruk en knall rød sofa hvor velgerne kunne sette seg for å slå av en prat med ordførerkandidat Eva Vinje Aurdal (t.v). Nå er sofaen, som er blitt et ikon på få dager stjålet, bare to dager etter at Dagbladet intervjuet en avslappet Thorvald Stoltenberg og AUF kandidat Anna Kvalø (17). Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Dagbladet
STJAL AP-SOFA: Ålesund Arbeiderparti tok i år i bruk en knall rød sofa hvor velgerne kunne sette seg for å slå av en prat med ordførerkandidat Eva Vinje Aurdal (t.v). Nå er sofaen, som er blitt et ikon på få dager stjålet, bare to dager etter at Dagbladet intervjuet en avslappet Thorvald Stoltenberg og AUF kandidat Anna Kvalø (17). Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / DagbladetVis mer

Rappet Ap's røde sofa

Noen stjal Arbeiderpartiets røde «Thorvald»-sofa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Ålesund Arbeiderparti kjørte i år i gang en gimmick i valgkampen som viste seg å bli en suksess. De tok i bruk en knallrød sofa for å sikre gode politiske samtaler med velgerne.

Kjendissofa I løpet av få dager har den røde sofaen rukket å bli et ikon i valgkampen til partiet.

De tillitsvalgte kjørte rundt med sofaen på de mest utenkelige steder og fotograferte den. De laget en egen side på Facebook og satte alle kluter inn på å la sofaen bli et kjent innslag i bybildet.

Nå har sofaen blitt ekstra kjent fordi den er stjålet. Lokale medier har sørget for at de fleste ålesundere i dag er ekstra oppmerksomme på om en rød sofa dukker opp på deres vei.

Thorvald i sofaen For nå, to dager etter at Thorvald Stoltenberg satte seg godt til rette i den behagelige sofaen, for å la seg intervjue av Dagbladet, har altså noen stukket av med den.

- Det er fortvilende. Skulle kvalifisert til forvaringsdom etter et så simpelt tyveri, sier partiets andrekandidat Svein-Rune Johannessen med et alvorstynget smil til Dagbladet.

- Vi har brukt bil og gått til fots rundt i byen for å lete, men den er søkk borte.

- Hvordan forsvant den?

- Vi var på et folkemøte i Parken kulturhus midt i Ålesund sentrum, arrangert av Sunnmørsposten. Sofaen sto utenfor, og da vi kom ut klokken 19.00 var den borte.

- Og da ble det leteaksjon?

- Ja, tverrpolitisk leteaksjon siden høyres Inger Marie Sperre var med på søket.

- Den står ikke i kantina til Sunnmørsposten da?

- Nei, uff. Det hadde blitt skandale. Sofaen har vist seg å være et flott redskap for oss i valgkampen. Velgerne kan i fred og ro sette seg ned og slå av en prat med vår ordførerkandidat Eva Vinje Aurdal, nå går jo ikke det.

-Og hvor skal vi få tak i en ny knallrød sofa på sparket? Nei, dette er bare trist, sier Johannessen.

- De må jo ha vært to for å stjele den. Og de er trolig observert. Nei, dette vil vi til bunns i, sier han.