KAN SMILE HELT TIL BANKEN: Yosef Wolde-Mariam (t.v) og Tshawe Baqwa i Madcon. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix.
KAN SMILE HELT TIL BANKEN: Yosef Wolde-Mariam (t.v) og Tshawe Baqwa i Madcon. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix.Vis mer

Rappet inn 19 millioner

Rapduoen Madcon, med Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam i spissen, lagde musikk for 19 millioner kroner i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): Sammen med manager Peter Peters eier de aksjeselskapene Madcon, Madcon Live og morselskapet Icon Group. Regnskapene for de to første selskapene er nå tilgjengelige i brønnøysundregistrene, og viser en dobling av omsetningen fra året før.

– De aktive selskapene i Madcon-systemet omsatte i 2016 for 19 millioner, med et resultat før skatt på 3,3 millioner. Vi er happy med det, skriver manager Peter Peters i en epost til Kapital.

Madcon Live gikk likevel med underskudd som følge av høye bokførte varekostnader, også honorar til artistene.

- Showbiz er lite forutsigbart, så man må stadig kjempe for å holde relevansen og omsetningen ved like. Vi har jobbet målbevisst med nettopp dette, forteller Peters til Kapital.

Madcon har toppet hitlistene i flere land og har vunnet seks Spellemannspriser.

- Live er den sektoren der de fleste artister har klart høyest omsetning, men vi i bransjen vet at man må se dette i sammenheng med hele økosystemet for at det skal gi mening. Det er først og fremst musikken som til syvende og sist driver frem all omsetning i vår sfære, sier Peters til Kapital.

Andre økonominyheter:

Hegnar: - Det er nesten nifst
Dette kan utløse en ny finanskrise